29 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

29 Червня 2018, 08:00
1740

Доброго ранку, читачі. На календарі п’ятниця, 29 червня.

Нехай день буде веселим і цікавим на події у житті.

Бадьоріться улюбленою кавою, запрограмовуйте себе на вдалий початок дня. Радійте життю та цінуйте те, що маєте. Вдалого дня!

День ангела святкують: Єфрем, Костянтин, Михайло, Мойсей, Никифор, Петро, Тихін, Феофан.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Історичні події 29 червня: що цікавого відбувалося

1174 – в Іпатіївському літописі вперше було згадано місто Полтава.  У тому далекому році назва міста було записано як Лтава.  Полтавою місто було назване лише в 1930 році.

1613 – пожежа повністю знищила будівлю лондонського театру «Глобус».

1925 – з’явилася електрична лампочка з матовим покриттям.  Автором відкриття був американець Марвін Піпкін.

1945 – Закарпаття увійшло до складу УРСР.  Відповідний договір був підписаний між Чехословаччиною, під юрисдикцією якої знаходився тоді регіон, і Радянським Союзом.

1964 – з’явилася річ, без якої багато сьогодні не уявляють свого існування, – пульт дистанційного керування телевізором.  Ідея його створення належить американцеві Роберту Адлеру, який, до речі, не любив дивитися телевізор, віддаючи перевагу читанню книг.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять святителя Тихона, єпископа Амафунського. Петрівський (Апостольський, Петрів) піст.

Погода: Сьогодні очікується +21..+29 °C , без опадів, помірний вітер. Завтра: +17..+21 °C, без опадів, свіжий вітер.

Народний прогноз погоди: 29 червня відзначається день пам'яті святителя Тихона Амафунтського. У народі говорили: «На Тихона сонце йде тихіше». Це вважається найтихіший день у році. З Тихона закінчується молоде літо, настає зріле.

У цей день влаштовували обід для людей, які удобрювали гноєм поля. Ці люди були дуже потрібні, тому що: «Де зайва гною колижка, там зайва буханка хліба». Наші пращури примітили, якщо бджоли вранці граються - буде ясний день, товчуться - до негоди.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024