Комунальники роз’яснили, чому сміттєбаки біля багатоповерхівок – тільки для мешканців багатоповерхівок!

26 Квітня 2016, 19:00

У коментарях до публікації Район.Рожище «Мешканці багатоповерхівок скаржаться на сусідів з приватних будинків» розгорілась суперечка.

Зокрема мешканці приватних будинків на вулицях, прилеглих до висоток, скаржаться: «Щовівторка, коли вивозиться сміття, поки приїде машина комунальників, собаки та коти, яких підгодовують жителі багатоквартирних будинків (так, ніби коти й собаки цих хазяїв приватних будинків на двір носа не потикають! – ред.), порозтягують відходи». І додають, що самі працівники КП «Дільниця благоустрою» радять їм виносити сміття в найближчий контейнер.

Натомість жильці багатоповерхівок резонно зауважують, що вони платять за всіх прописаних, а не за одного, як «приватники», а об’єм сміття формує ціну для них, тож таким чином мешканці приватних будинків заощаджують.

Район.Рожище звернувся до комунальників з проханням роз'яснити ситуацію.

«Контейнери, розміщені біля багатоповерхівок, призначені для ТПВ лише їх мешканців. Це передбачено договором і визначено нормами накопичення сміття, які входять в тариф на послугу для таких будинків. Винятком є лише користувачі, які проживають по вулиці Миру та біля Свято-Михайлівського храму через перешкоджання під’їзду автотранспорту до цих помешкань.

Решта платників послуги на вивезення ТПВ з приватного сектору на умовах договору і згідно з графіком зобов’язуються виносити торбини зі сміттям (забороняється наповнювати їх будівельним, сільськогосподарським, гіллям та ін., крім твердих побутових відходів!) за межі прибудинкової території. Такими є умови договорів, укладених з усіма користувачами послуги, яких дотримується КП «Дільниця благоустрою» й повинні виконувати споживачі» - коментують комунальники.

1