Комунальники роз’яснили, чому сміттєбаки біля багатоповерхівок – тільки для мешканців багатоповерхівок!

26 Квітня 2016, 19:00
2575

У коментарях до публікації Район.Рожище «Мешканці багатоповерхівок скаржаться на сусідів з приватних будинків» розгорілась суперечка.

Зокрема мешканці приватних будинків на вулицях, прилеглих до висоток, скаржаться: «Щовівторка, коли вивозиться сміття, поки приїде машина комунальників, собаки та коти, яких підгодовують жителі багатоквартирних будинків (так, ніби коти й собаки цих хазяїв приватних будинків на двір носа не потикають! – ред.), порозтягують відходи». І додають, що самі працівники КП «Дільниця благоустрою» радять їм виносити сміття в найближчий контейнер.

Натомість жильці багатоповерхівок резонно зауважують, що вони платять за всіх прописаних, а не за одного, як «приватники», а об’єм сміття формує ціну для них, тож таким чином мешканці приватних будинків заощаджують.

Район.Рожище звернувся до комунальників з проханням роз'яснити ситуацію.

«Контейнери, розміщені біля багатоповерхівок, призначені для ТПВ лише їх мешканців. Це передбачено договором і визначено нормами накопичення сміття, які входять в тариф на послугу для таких будинків. Винятком є лише користувачі, які проживають по вулиці Миру та біля Свято-Михайлівського храму через перешкоджання під’їзду автотранспорту до цих помешкань.

Решта платників послуги на вивезення ТПВ з приватного сектору на умовах договору і згідно з графіком зобов’язуються виносити торбини зі сміттям (забороняється наповнювати їх будівельним, сільськогосподарським, гіллям та ін., крім твердих побутових відходів!) за межі прибудинкової території. Такими є умови договорів, укладених з усіма користувачами послуги, яких дотримується КП «Дільниця благоустрою» й повинні виконувати споживачі» - коментують комунальники.

1
Сміттєбаки біля багатоквартирного будинку по Незалежності, 47. Сюди частенько зносять сміття мешканці приватних будинків по сусідству.
Сміттєбаки біля багатоквартирного будинку по Незалежності, 47. Сюди частенько зносять сміття мешканці приватних будинків по сусідству.

 

Коментарі
26 Квітня 2016, 22:41
Це цілковита брехня - мешканці приватних будинків платять не за одну особу, а за всіх, хто проживає в будинку. Я, наприклад, плачу за 3 людей.
27 Квітня 2016, 00:48
Так вони й виносять за межі прибудинкової території, як рекомендують комунальники. Місць централізованого збору для них не передбачено. Доречі, а де збирають сміття торгові точки, банки, бари, підприємці котрі орендують приміщення в Оресті і не тільки... Невже раз в тиждень чекають поки заберуть. Підхід до усіх мешканців міста, установ повинен бути однаковий. Кого притягнуто до відповідальності?
27 Квітня 2016, 02:00
комунальники рекомендують уважно читати договір! ваше сміття щотижня за графіком забирає працівник дільниці і кидає на машину, а маєте бажання і кошти - придбайте собі контейнер для сміття і будуть забирати в вас так само, але тільки після того як заплатите за нього. і тоді випробуєте на собі відчуття коли ви платите а вся округа нагло носить і моментально заповнює твій контейнер різним непотрібо. дорречі підприємці платтять за тпв значно більшу суму ніж ви відповідно сміття виносять більше і так само як ви на обочину чи тротуар а якшо в них дуже багато відходів то замовляють авто яке їде до них персональ й відповідно платять за це.<br/>тому не судіть про обставини не вникнувши в їх суть.
27 Квітня 2016, 02:17
багатоповерхівки платять за контейнер і виносять в нього сміття<br/>хати платять за пакети і виносять їх до дороги де їх забирає грузовик<br/>при цьому кількість сміття має відповідати нормі яка входить в ціну яку платать люди<br/>все просто і ясно. для чого все так ускладнювати і робити якусь проблему?<br/>зразу ж і відповім. тому що шкода заплатити 10 гривень. хай краще хтось за мене заплатить а я буду розумний. чи не так?
27 Квітня 2016, 02:22
розумом тут і не пахне. ТАКИХ ТРЕБА ізольовувати від суспільства й буде порядок і чистота
27 Квітня 2016, 12:50
А хто звапжує норму?
27 Квітня 2016, 15:52
чому приватний сектор не може викидати гілки та рослинність даже упаковані і змотані мотузкою або дротом а біля мусорних баків повно гілляччя зимою ялинки також і будівельні відходи в чому різниця, і приватників вивозять один раз в тиждень а дальше накопичене
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024