Мешканці багатоповерхівок скаржаться на сусідів з приватних будинків

24 Квітня 2016, 20:25
3343

Ситуація з неоплатою за вивезення сміття – одна з найболючіших у місті.

Район.Рожище вже писав про те, що кладовище перетворили на сміттєзвалище та про стихійне сміттєзвалище між Рожищем і Топільним.

Але далеко ходити не потрібно. Достатньо пройтися біля сміттєбаків багатоповерхівок по Незалежності.

Окрім ТПВ, які, до речі, комунальники вивозять регулярно, не менш регулярно біля цих сміттєбаків з’являється сміття іншого характеру – залишки будівельних матеріалів, гілля, зілля тощо. Як з’являється, принесене «добрими» сусідами приватних будинків по вул. Ліпкана та Шевченка, так і лежить, оскільки до ТПВ не належить, а отже,  в тариф з вивезення сміття не входить.

Мешканці багатоповерхівок звертаються до комунальників з проханням роз’яснити їхнім сусідам, чому цього робити не потрібно, та таки забрати це сміття! Зокрема рожищанка Ірина Милянчук пише на сторінці КП «Дільниця благоустрою» на Фейсбуку:

«А поясніть, будь ласка, людям по вулицям Шевченка і Ліпкана, що сміття, гілля, зілля виносити під смітники біля гуртожитку №43 не треба. Ще сваряться, що у них є на це право… Один чоловік грубо кажучи "визвірився", що теж платить за сміття. Де хоче, там і кидає. А ще носять із будинків прилеглих і з того, що за Теплоцентром».

Комунальники прокоментували, чому не можуть забрати це сміття сміттєвозом: «Автомобіль, який забирає ТПВ з контейнерів, призначений лише для побутових відходів (там вмонтовано механізм, що пресує сміття, а від будівельного і гілля він ламається)».

Однак пообіцяли, що у визначений керівником підприємства день, до Великодня, до кожного контейнера біля багатоповерхівок під'їде інша техніка, яка збере гілля.

Коментарі
25 Квітня 2016, 12:51
Вибачте вже нас, мешканців прилеглих будинків, ми так само платимо за сміття, а смітника під будинком нема, отже залишається носити в одну сторону чи в другу (дистанція таж). Сміттєбаки комунальні, ми такіж платники. як і Ви. Так що на звичайне сміття нема чого жалітись. Інша ситуація дійсно, навіть не з мешканцями прилеглих вулиць, а коли під"їжджає машина і викидає по декілька мішків будівельних відходів у бак. І так щотижня, Ви тут на захист ставайте
25 Квітня 2016, 16:34
Це під яким багатоповерховим будинком нема смітника?... (якщо ви дійсно Мешканець багатоповерхівки) Чи тут хтось жаліється на звичайне сміття, тобто ТПВ? Тільки на гілля з городів, залишки будматеріалів тощо. Крім того, до приватних будинків у визначений день під'їжджає автомобіль комунальників, якщо, звісно, їх мешканці заключили договір.
25 Квітня 2016, 19:34
Ой, дорогенькі, як темніє навулиці, повірте, є на що подивитися....З прилеглих вуличок сунуть мішки і торби цілими сім'ями, інтелегентні люди, ай-яй-яй, а договір заключити не хочуть.
25 Квітня 2016, 20:24
Жителі прилеглих до багатоквартирних будинків вулиць сплачують такі ж кошти, як і ви жителі вулиці Кондратюка, лише баків для сміття нам не встановлюють. Працівники дільниці благоустою при оплаті коштів за вивезення ТПВ рекомендують виносити сміття до найближчого контейнера, оскільки щовівторка, коли вивозиться сміття, поки приїде машина собаки та коти, яких підгодовують жителі багатоквартирних будинків, порозтягують відходи. Пропозиція до Дільниці благоустрою, надати інформацію куди викидати сміття, щоб ми один одному не дорікали. Доречі чи всі жителі багатоквартирних будинків сплачують комунальні послуги?
25 Квітня 2016, 21:27
Ну ви возіть в ящикі біля багатоетажок,там ми платимо за всіх прописаних, а не за одного як приватнікі, об'єм сміття того вроді ціну формує для багатоетажок також, так за рахунок нас- економите ви.
26 Квітня 2016, 11:47
Підтримуємо Стоквартирного цілком!
26 Квітня 2016, 18:43
А ви робіть як закордоном,бісєдка і все на ключ,в кожного з мешканьця будинку нехай буде власний ключ від смітників і вручіть їх тим хто вивозить сміття,зголосуйте то з міською радою,може згодяться:-)
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024