Звідки взялися літаки у волинському небі?

19 Квітня 2016, 19:00
10349

Рожищан, та й волинян загалом насторожує страхітливий гул літаків, який можна почути кілька разів на день.

Це військові літаки відпрацьовують планові польоти, інформує Організація волинських авіалюбителів «ОВАЛ»  В контакті. До Луцького військового аеродрому передислокували 7-у бригаду тактичної авіації з міста Старокостянтинів Хмельницької області через капітальний ремонт злітно-посадкової смуги на базовому аеродромі. До Луцька прилетіло 14 літаків, 12 бомбардувальників Су-24М і фронтових розвідників Су-24МР, а також 2 навчально-бойові літаки Л-39 «Альбатрос».

Прилетів до Луцька і військово-транспортний літак Ан-26 зі складу 456-ї бригади транспортної авіації, що базується на аеродромі села Гавришівка Вінницької області. Він привіз із Старокостянтинова решту необхідного для забезпечення польотів обладнання.

Прогнозовано, що хмельницькі літаки пробудуть у Луцьку від двох до трьох місяців, поки на базовому аеродромі в Старокостянтинові не завершать ремонт .

Під час перебування в Луцьку бригада виконає планові навчальні польоти за курсом бойової підготовки льотного складу Повітряних Сил Збройних Сил України.

«Через це прохання до цивільного населення Волині не хвилюватись. Польоти на наднизькій висоті є нормою для фронтової авіації, тому грім серед ясного неба лунатиме тепер над Луцьком і Волинню чи не щодня. Екіпажі бригади виконуватимуть навчальні польоти на бойове застосування на авіаційний полігон Поворськ в Ковельському районі, де екіпажі фронтових бомбардувальників Су-24М відпрацьовуватимуть навички ракетних та бомбових ударів по наземних цілях, а також навички прориву протиповітряної оборони противника на гранично малих висотах. В свою чергу екіпажі фронтових розвідників Су-24МР контролюватимуть результати цих ударів, а також відпрацьовуватимуть навички ведення повітряної розвідки. А на навчально-бойових літаках Л-39 “Альбатрос” молоді соколи Повітряних Сил Збройних Сил України відпрацьовуватимуть вищезазаначені навички під керівництвом досвідчених інструкторів», – повідомляють активісти.

Коментарі
21 Квітня 2016, 13:43
як треба, то треба
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39