Директори шкіл з області переймали досвід у Рожищенському районі

16 Квітня 2016, 13:00
1822

В Рожищенському районі відбувся обласний семінар для директорів шкіл. Педагоги-управлінці обмінювалися досвідом та міркували, як ще можна удосконалити фахову майстерність вчителів.

«На базі району відбувся обласний семінар директорів шкіл на тему «Удосконалення управлінської діяльності директора школи щодо розвитку особистості учня». В семінарі брали участь три школи: Рожищенський НВК №4, Загальноосвітня школа I-II ступенів села Залісці, Загальноосвітня школа I-III ступенів села Копачівка. В НВК № 4 розглядали фахову майстерність вчителя, в Залісцях – художньо-естетичне виховання під час навчально-виховного процесу, а в Копачівці нам продемонстрували військово-патріотичне виховання, яке є на сьогоднішній день актуальним», — розповів В’ячеслав Сидорук, завідувач Рожищенського районного методичного кабінету.

Кожен з напрямів справді важливий, однак на уроці військово-патріотичного виховання справді було цікаво. Готують справжніх чоловіків, готових захищати свою родину і Батьківщину ще зі школи.

Попри старе, і далеке від ідеалу приміщення Копачівської школи, яке подекуди ще потребує ремонту, умови для навчання і розвитку учнів більш ніж комфортні. Світлі класні кімнати, сучасні стенди і просторий тир – все для розвитку учнів.






Муштрують юнаків не на жарт! В старших класах майбутні захисники вміють і привітатися як в армії, і строєм ходити, і зброю тримати. Що наразі є актуально і похвально, якщо враховувати ситуацію на Сході країни. Яскрава і детальна наочність, яка в подробицях розповідає про деякі моменти війни, лише допомагає відшліфувати та засвоїти теоретичні навички.




Війна війною, а відпочинок за розкладом! Вчать дітей поєднувати корисне з приємним – займатися туризмом, заодно і про своє здоров’я та вправність подбати. В Копачівській школі навчають як долати вершини зі страховкою.



Колеги з області досвід кращих шкіл району засвоїли, і дещо для себе почерпнули.

«Сподобався дуже НВК №4 в Рожищі, духовне виховання в Залісцях, що така невелика сільська школа, вони не втрачають надії, працюють, дійсно дає їм перспективу залишитися, працювати. В Копачівці не дивлячись на те, що побудоване приміщення за панської Польщі, вони розвиваються, добудувалися. Прекрасне військово-патріотичне виховання молоді, спорту і туризму це не скрізь таке побачиш. Основні частини уроку стандартні, але саме виконання державного гімну, вітання «Слава Україні! Героям Слава!» - це те, що для нас нове, і можливо, доведеться впровадити в себе в школі, підказати вчителю, тому що це все виховання дітей, і вони тоді розуміють для чого навчаються, бо це зараз актуально», - поділився враженнями Михайло Кушнір, директор школи I-III ступенів села Затурці, що у Локачинському районі.

Загалом, директори шкіл з усієї області побаченим залишилися задоволені, це свідчить про те, що в Рожищенському районі дотримуються освітніх стандартів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024