РЦЗ: Куди подіти кочегарів?

15 Квітня 2016, 18:00
1476

До Рожищенського районного центру зайнятості почали звертатися ті, хто втратив сезонну роботу у зв’язку з закінченням опалювального сезону. Кочегари, які раніше забезпечували подачу тепла в школи, дитсадки та установи, де є автономне опалення залишились без роботи, а це понад 60 осіб цьогоріч. Минулого року таких працівників було понад 100.

«Зараз знову у нас наплив кочегарів, однак на половину менше, як минулого року. Чому кількість осіб на обліку в районному центрі зайнятості зменшилось? Тому що більшість осіб мешкає в селі та належать до особистого селянського господарства. У зв’язку з коливанням термінів опалювального сезону, а саме: пізнім початком або достроковим завершенням, якщо особа пропрацювала менше ніж 180 днів, то вона втрачає право на статус безробітного», - розповіла Лариса Вишневська, директор Рожищенського районного центру зайнятості.

Тим, кому пощастило стати на облік – підшукують нову роботу, декого запрошують на громадські роботи. Однак, щастить не всім. Хто шукає, той завжди знайде: пощастило з роботою – нове робоче місце стало постійним. А дехто все ж таки, просто чекає зими, щоб повернутися до звичної праці.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024