У Щурині та Квітневому відновлять джерела

12 Червня 2018, 15:00
3010

На території Щуринської сільської ради планують розчистити джерела.

У понеділок, 11 червня, відбулася робоча зустріч громадськості села Щурин Рожищенського району та спеціалістів Луцького міжрайонного управління водного господарства. Темою зустрічі були водні ресурси, їх збереження та охорона, - повідомляє прес-служба Волинського обласного управління водних ресурсів.

Працівниками управління Рожищенської експлуатаційної дільниці буде надана допомога у відновленні цьогоріч джерела на території села Квітневе Щуринської сільської ради.

Крім того, на окраїні села Щурин є мальовничий став, де за 50-70 метрів ледве жевріє і пробивається джерельце, яке на даний час занедбане і  заросло чагарниками.

За переказами, у давні часи на цьому місці було потужне джерело, яке затоплювало село. Жителі, щоб вберегтися від води, загатили його тюками вовни і в подальшому воно майже зникло.

Найближчим часом, за словами сільського голови Василя Карпюка, буде розчищена від деревної рослинності територія біля джерельця, а спеціалістами управління  виготовлена  документація.

Сподіваємося, що незабаром завдяки землерийній техніці та спільних зусиль небайдужих людей оновиться ще одне джерело на Волині.

Коментарі
12 Червня 2018, 18:41
Вже давно пора почистити джерело. Тільки згадуємо яке було колись.Можна укультурити трішки.
22 Листопада 2019, 16:12
Вже більше року минуло від ціеї новини та так і залишилися одні пусті слова..<br/>Зате для за себе Карпюк піклуеться на ділі..вже нову машину прикупив.<br/>Та чом би і ні,церкви &amp;quot;продав&amp;quot;то ж тепер збирае свій врожай..
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39