Комунальники облагороджують міське кладовище

13 Квітня 2016, 10:15

На старому цвинтарі в Рожищі відновилися роботи з порізки аварійних дерев. Таких тут 128, разом з кількома ялинками, які теж планують зрізати.

"На початку року ми запланували в бюджеті міста 50 тисяч на зрізку аварійних дерев, — каже міський голова В'ячеслав Поліщук. — Коли дійшли з підприємцем з Ковеля домовленостей, порахували, що за ці гроші він зріже 40 дерев. 20 уже зробив, зараз говоримо з ним про наступних 20".


Якщо порахувати, одне зрізане дерево коштує 1200 гривень, при умові суцільнорізу, а не вибіркового вирізання. Здавалося б, багато. Але є нюанси.

"Це єдиний підрядник, який працює з усіма необхідними документами (дозволами, ліцензіями на висотні роботи) і несе матеріальну відповідальність за цілісність пам’ятників. Решта або не несуть такої відповідальності, або заламують ціни ого-го. Наприклад, за зрізку он того старого розлогого дерева один підрядник захотів 8 тисяч гривень", — додає В'ячеслав Анатолійович і показує на височенне розлоге дерево.



Пам'ятники на кладовищі розміщені так густо, а дерева настільки високі та небезпечні, як для роботи з ними, так і для містян, що ціна вже видається досить помірною.

Підрядник Сергій з Ковеля з усмішкою розповідає, що місцеві мешканці раз викликали поліцію, як побачили, що зрізають дерева. Роботі трохи заважає дощ, тож далі він разом з колегою планує продовжити зрізку дерев після Великодня. "Хай люди поприбирають те гілля. Бачу, у вас не дуже то й прибирають, бо в Ковелі то вже давно порядок на кладовищах навели", — каже підрядник.


"Раніше прибиранням зрізаних колод та гілля займалися працівники КП "Дільниця благоустрою". Але зараз по місту перед Пасхою багато роботи, тому якщо я всіх комунальників кину на прибирання старого кладовища, то мені буде остатня година!" — зауважує міський голова.

Тож мерія та КП «Дільниця благоустрою» просять людей, родичі яких поховані на старому кладовищі, та й усіх бажаючих допомогти до Великодня прибрати зрізані дерева. Щоб зробити це організовано (на колоди буде трактор, на гілля — машина),  треба передзвонити на телефон «Дільниці благоустрою» 03368 2-39-37 і разом визначитись з днем та годиною прибирання.