Сільські громади району розповіли, як реалізовували спільний проект ЄС та ООН

12 Квітня 2016, 21:15
Координатори ресурсних центрів громад Ірина Бойко і Марія Печко 3694
Координатори ресурсних центрів громад Ірина Бойко і Марія Печко

Сьогодні в районі підбивали підсумки 3-ї фази спільного проекту ЄС та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» .

Нагадаємо, в останній фазі проекту з 13 заявок від сільських громад для реалізації проекту було відібрано 4 сільради: Літогощанську, Щуринську, Носачевичівську та Пожарківську. 

На зустрічі були присутні координатор Волинського обласного ресурсного центру громад Ірина Бойко, представники громад сіл, які реалізовували проект, голова райради Андрій Музика та голова РДА Інна Гайворонська. Модератором виступила координатор Рожищенського районного ресурсного центру громад Марія Печко, котра підбила підсумки проекту та надала слово для виступу головам громадських організацій, які його реалізовували.

Особливо показовим та інноваційним не тільки в районі, а й в області можна назвати досвід Щуринської сільської ради, де було встановлено вуличне освітлення на основі енергії сонця. 

«Ліхтарів по селу було встановлено 26, з них 16 – вздовж центральної траси «Луцьк - Турійськ». Також освітили майже всі перехрестя. Стовпи, на яких розміщено сонячні панелі, стоять незалежно один від одного. Взимку, коли сонячного світла іноді буває замало, не вистачає заряду, ліхтарі можуть на 1-2 години раніше відключатися. Але в цілому сонця вистачає, щоб освітлення в селі у вечірню та нічну пору було завжди. Тепер ми абсолютно незалежні від електроенергії», — розповіла Район.Рожище голова ГО «Мрія» Оксана Максимова, котра реалізовувала проект.

«Маючи відповідні знання в цьому проекті, громади можуть виходити вже на інші рубежі», — зауважив Андрій Музика і вручив подяки представникам сільських громад та координаторам проекту Ірині Бойко та Марії Печко.

«У цьому найважливіше те, що люди самі прийняли рішення брати участь у проекті й бачать перспективи розвитку. Ми готові реалізовувати не 1 мільйон, а 6 мільйонів і здавати всі проекти вчасно», — додала Інна Гайворонська та висловила подяку координатору Марії Печко, котра на всіх етапах реалізації проектів допомагала громадам району.

«Рожищенський район перший стартував і перший завершив проект», — резюмувала Ірина Бойко і розповіла, що в 4-й фазі, якщо вона буде,  представники комісії фонду відбиратимуть об’єднання територіальних громад, які вже мають стратегію розвитку.

По закінченню зустрічі Ірина провела для усіх бажаючих тренінг із заповнення аплікаційної форми заявки на отримання гранту на обласний конкурс.

Координатори ресурсних центрів Ірина Бапко і Марія Печко
Координатори ресурсних центрів Ірина Бапко і Марія Печко

Голова райради Андрій Музика вручає подяку координатору обласного ресурсного центру громад Ірині Бойко
Голова райради Андрій Музика вручає подяку координатору обласного ресурсного центру громад Ірині Бойко

Голова РДА Інна Гайворонська дякує координатору ресурсного центру Марії Печко
Голова РДА Інна Гайворонська дякує координатору ресурсного центру Марії Печко

Координатор Марія Печко розповідає про результати проекту в районі.
Координатор Марія Печко розповідає про результати проекту в районі.


 

 

Коментарі
13 Квітня 2016, 00:40
а скільки вкрали грошей
13 Квітня 2016, 02:33
Кожен судить по собі...<br/>Перед тим, як щось подібне &quot;ляпнути&quot; не завадило б хоч поцікавитись інформацією про проект ЄС та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», скільки це коштувало зусиль людям які цим займались. А ще краще самому спробувати...
13 Квітня 2016, 11:31
Борис Петрович освітив Всю область ,але гудзі загнали в гроб.
13 Квітня 2016, 15:22
До 555. А Ви спробуйте реалізувати такий проект, палець об палець ніхто вдарити не хоче для того щоб покращити собі і своїм дітям умови життя, можна тільки говорити що вкрали, по собі судите? А ви спробуйте, для проекту потрібно чимало документів,які необхідно як слід оформити, виходити безліч інстанцій, платити за нотаріальні дії, за печатку, проїзд власним коштом і ні ніхто з людей які реалізовували проект не жаліються. Міняєте світогляд.
13 Квітня 2016, 19:27
Шановний 555, перш ніж щось говорити Ви приїдьте в будь-яку із чотирьох громад і безпосередньо ознайомтесь із тим як дані громади впроваджували проект,перевірете якість робіт та всі фінансові документи.Думаю після того у Вас не піднімиться рука писати всяку єрунду.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024