1 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

01 Червня 2018, 07:00
8907

Доброго ранку, любі читачі. Сьогодні п'ятниця, 1 червня. 

Нехай усе, що ви робите, приносить вам задоволення і пробуджує бажання рухатися далі. Прокидайтеся з ароматною ранковою кавою, розпочинайте день з хороших вражень.

Вдалого вам релаксу на вихідних і гарної п‘ятниці!

День ангела святкують:  Анастасія, Антон, Валентин, Василь, Віктор, Георгій (Юрій), Гнат (Ігнат), Дмитро, Іван, Іполит, Максим, Матвій, Митрофан, Микола, Михайло, Павло, Сергій.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Цей день в історії Рожища: У червні 1915 року містечко Рожище захопили австро-німецькі війська. Окупанти спалили суконні фабрики, пограбували населення, розібрали чимало будинків, використавши цеглу з них на спорудження укріплень. 

У перший день календарного літа, у п’ятницю, 1 червня 2018 року, чимало цікавих свят і подій. Найважливіше з них - Міжнародний день захисту дітей (International Children's Day). В Україні офіційне свято - День захисту дітей

Починаючи з 2013 року, згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН, 1 червня проводиться Всесвітній день батьків (Global Day of Parents).

А ще в багатьох країнах відзначається Всесвітній день молока (World Milk Day).

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять cвященномученика Патрикія, єпископа Пруського.

Погода:  Сьогодні очікується +17..+24 °C, без опадів, слабкий вітер. Завтра: +20..+27 °C , зливовий дощ, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди:  У перший день літа вшановується пам'ять благословенного князя Івана Углицького і великого князя Дмитра Донського. У давні часи в цей день ще бували заморозки на ґрунті.

Наші пращури помітили, якщо перші два дні червня йде дощ - весь місяць сухим, а літо теплим буде. А якщо літо розпочинається з холодів, то наступні 40 днів будуть холодними. Спостерігали також за пташиним царством: якщо ворони сідають дзьобами в одну сторону - до сильного вітру.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024