28 травня: Іменини святкує заступник начальника слідчого відділення Рожищенської поліції

28 Травня 2018, 09:58
8987

28 травня на чергову сходинку свого молодого життя ступив заступник начальника слідчого відділення Рожищенської поліції – Сергій Ляшук.

Щиро вітаємо іменинника і бажаємо, щоб життєва дорога стелилася рівно і легко, щоб здійснилися всі мрії і задуми, щоб в домі завжди були радість і достаток, а в серці – Віра, Надія і Любов!

День ангела святкують:  Анастасія, Дмитро (Димитрій), Гнат (Ігнат), Пахомій.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Всеукраїнський день краєзнавства. В Україні відзначається другий рік поспіль, цей день 1925 року вважається офіційною датою інституціоналізації вітчизняного краєзнавчого руху.

28 травня в історії: 

  • 100 років тому (1918) проголошена Азербайджанська Демократична Республіка, перша (після Кримської Народної Республіки) парламентська республіка на мусульманському Сході, що проіснувала до квітня 1920 року.
  • Сьогодні, 28 травня, державне свято в Азербайджані - День Азербайджанської Республіки
  • 100 років тому (1918) Вірменія проголосила свою державну незалежність. 
  • 95 років тому (1923) генеральний прокурор США оголосив, що жінки мають право носити штани де завгодно й коли їм це заманеться.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  28 травня 2018 року в Україні державний вихідний, другий день Трійці.  Православна церква у понеділок після П’ятидесятниці відзначає День Святого Духа, віддаючи особливу шану Святому Духові як третій Божій Особі. Віруючі згадують у молитвах преподобного Пахомія Великого

Погода:  Сьогодні очікується +21..+25 °C, без опадів, легкий вітер. Завтра: +20..+27 °C , без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди:  28 травня відзначається день пам'яті Пахомія Великого, який мав дар чудотворця і зцілював від недуг.

У народі цей день називали Пахомієм Теплим, або Пахомієм Бокогрієм: «Прийшов Пахом - запахло теплом». Як правило, цей день завжди буває теплим і вказує на те, що літо, яке наступає, теж буде теплим.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024