Уряд хоче дозволити українським жінкам важко працювати

26 Травня 2018, 11:10
Фото ілюстративне 1869
Фото ілюстративне

Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді внести зміни в закон «Про охорону праці» та зняти заборону на використання жіночої праці на важкій роботі.

Відповідний законопроект зареєстровано у Раді.

Закон пропонує вилучити норму, згідно з якою забороняється використання праці жінок на важких роботах і на роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці, на підземних роботах, а також залучення жінок до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є необхідність приведення національного законодавства у відповідність до законодавства Євросоюзу у частині усунення гендерних обмежень для жінок щодо їх роботи із шкідливими і важкими умовами праці та на підземних роботах.

При цьому, закон пропонує залишити норму, згідно з якою праця вагітних жінок і жінок, у яких є неповнолітня дитина, регулюється законодавством.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року група політичних активістів добилася скасування указу Міністерства охорони здоров’я №256, яким встановлювався перелік професій, заборонених для жінок.

Цей перелік забороняв жінкам працювати на ливарних роботах, у сфері металургії, електротехнічному і хімічному виробництвах та ін. Також жінка не могла бути машиністом метро, водієм автобусів, пожежним.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024