У райлікарні скорочення немає. Медики звільняються самі

31 Березня 2016, 18:10
1982

У Рожищі вже не перший день поширюються чутки про можливе скорочення в Рожищенській центральній районній лікарні.

Налякані молоді працівники: мовляв, як завжди, лишать пенсіонерів, а молоді кадри зостануться без роботи. Небезпідставно нервують і пенсіонери, бо можуть втратити вагому частину прибутку у вигляді зарплати з доплатою.

У Район.Рожище вирішили дізнатися, що насправді відбувається в Рожищенській центральній районній лікарні.

Як виявилося, штат скорочувати не мають наміру, але все ж таки деякі труднощі є.

"У цьому році з бюджету виділили на 2 мільйони 200 тисяч гривень менше коштів, ніж минулого року. У нас ще досі по зарплаті не закритий грудень і частково листопад минулого року, адже ми фінансуємося з субвенцій. Ми змушені щось робити, — коментує ситуацію Віктор Редзій, головний лікар Рожищенської ЦРЛ. — Провели збори трудового колективу, проінформували його. Дуже дякую працівникам пенсійного віку, які до мого прохання поставилися з розумінням, і вже написали 19 заяв на звільнення за власним бажанням. В основному це медичні сестри та молодші медичні сестри. Лікарський колектив ще не чіпаємо, бо нема ким його замінити".

В основному, звільнилися ті медичні працівники, які з дня виходу на пенсію пропрацювали від 8 до 15 років. Зі слів головного медика району, такий крок є вимушеним, бо сплачувати зарплату та надбавку медикам пенсійного віку не має чим.

"Медики зі стажем отримують надбавки до зарплати, а у молодого спеціаліста зарплата значно менша, тож різниця у заробітній платі у медсестри зі стажем та без стажу сягає близько 700 гривень. А це чималі кошти для нашого району",  — розповідає Віктор Редзій і додає, що сам штат скорочувати не будуть, проведено лише його внутрішню оптимізацію.

Коментарі
01 Квітня 2016, 15:37
<p>Особливо багато з еконномили на молодшому і господарському персоналові ,який працює на 0,5 ставки.</p>
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024