Сиротам з Михайлина збирають гроші на соціальне житло

30 Березня 2016, 18:00
Вікарій, єпископ Нафанаїл приїхав відвідати сиріт. 3420 Джерело: Волинська єпархія
Вікарій, єпископ Нафанаїл приїхав відвідати сиріт.

Район.Рожище вже писав про те, що Волинська єпархія взяла під опіку 9 сиріт з села Михайлин.

3 місяці тому 9 дітей в селі Михайлин Рожищенського району лишилися круглими сиротами, 5 з яких неповнолітні. Їх опікункою призначено найстаршу сестру Валентину.

Сирітство – страшна доля, особливо, коли не має власного кутка. Будинок, у якому не має ані води, ні газу, де туляться діти, їм не належить, тож в будь­-який момент сироти можуть лишитися на вулиці. Умови в будинку жахливі, приміщення десятки років не бачило ремонту

Дівчатам і хлопцям треба чимало щодня зробити: і по господарству в хаті та біля хати,на город та в хлів біля худоби, а ще встигати вчити уроки та ходити до школи.

Місцева влада та всі небайдужі намагаються допомогти дітям вижити в складних умовах.

"Мама, яка померла в 43 роки, була нормальною, дбала про дітей. Та і з самими дітьми проблем не виникає, вони дають собі раду, а ми наглядаємо, і по можливості, стараємось допомогти", —­ розповів Руслан Присяжнюк, Топільненський сільський голова.

На допомогу також прийшли Служба у справах дітей Рожищенської РДА та єпархія УПЦ. Вони спільними зусиллями мають придбати будинок. Перші кроки вже зроблено – певна сума коштів зібрана.

"Сім'ю контролюють кременецька та топільненська сільські ради. Частину коштів на придбання будинку ми вже зібрали, на даний момент підшуковуємо підходящий будинок у районі. Ми працюємо з програмою, яка передбачає забезпечення житлом дітей -сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. За кошти програми ми купуємо соціальне житло на умовах співфінансування з районного та обласного бюджетів", ­— розповідає Жанна Дубчук, начальник служби у справах дітей.

Програма є. Однак поки що коштів не вистачає на будинок, оскільки житло на територоії Топільненської та Кременецької сільської ради досить дороге.

"Ми будемо подавати клопотання в ОДА для збільшення фінансування програми, і невдовзі таки придбаєимо для цієї сім'ї будинок", — додає Жанна Дубчук.

"В одній із соцмереж до мене звернулись з проханням допомогти сиротам. Ми телефоном зв’язались з ними, щоб перевірити інформацію, потім поїхали туди подивитися. Побачивши, в яких умовах живуть діти, одразу зібрали збори в єпархії і прийняли рішення їм допомагати. Зустрілись з головою ОДА і керівництвом Рожищенської РДА та домовились про співпрацю", — каже отець Валентин Марчук, речник Волинської єпархії УПЦ.

Нещодавно у Михайлин приїхав правлячий архієрей владика Нафанаїл, він привіз сиротам продуктові набори та одяг, зібрані по парафіях, зустрівся з дітьми. Завдяки благодійному концерту було зібрано понад 120 тисяч гривень. Щоправда, цієї суми на хату не вистачило.

Тому святі отці просять усіх небайдужих долучитись до збору коштів. Довідки за телефоном ­067 ­332­ 21­ 19.



 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024