«Немалиновий» доїзд у Малинівку

27 Березня 2016, 10:00
5652 Джерело: Інтернет

Ще у грудні минулого року депутат Рожищенської райради та очільник районного осередку партії «Батьківщина» Віталій Ковальчук подав запит у райдержадміністрацію, в якому повідомлялося, що село Малинівка Переспівської сільської ради — ось уже 4 роки без транспортного сполучення з Рожищем та Луцьком. Звернення до представника громади з проханням посприяти  у відновленні маршруту підписало 40 сільчан. Люди скаржилися, що не можуть втрапити до при потребі до лікарні та до державних установ вчасно. А перевізник відмовився туди їздити.

Звернення мешканців с. Малинівка до представника громади
Звернення мешканців с. Малинівка до представника громади

Запит прийняли, а вже 24 березня цього року Віталію Володимировичу зачитали відповідь з Волинської ОДА: мовляв, перевізнику влетіло «на горіхи», а якщо рейс не поновлять, то департамент інфраструктури та туризму облдержадміністрації буде змушений розірвати договір з перевізником.

Настанову перевізник взяв до уваги, але свої зобов’язання не виконав — рейс на маршрут через Малинівку так і не виїхав.

"Якщо знову з’являться скарги, то ми змушені будемо розірвати договір на перевезення пасажирів на маршрутах Рожище-Валер’янівка, Рожище-Дмитрівка, Рожище-Мар’янівка, залишаючи за собою договір на перевезення на маршруті Луцьк-Рожище. Якщо ми розірвемо договір по цих маршрутах, то вони перейдуть до РДА, оскільки маршрути районного сполучення пропонує райдержадміністрація. Ми перевізника попередили, але він повідомив, що туди їздити не хоче", — повідомила Наталія Остапкович, начальник відділу пасажирських перевезень департаменту інфраструктури та туризму ОДА.

Як бачимо, перевізник не надто ображатиметься, якщо договір буде розірвано. Тож Район.Рожище вирішив дізнатися причину, чому все ж таки заїжджати в Малинівку не вигідно.

"Дорога просто жахлива! Тому власники маршруток і не хочуть їздити, бо кругом — ями та вибоїни. Пробує забирати людей з Малинівки автобус Луцьк-Немир", —  зауважив Віктор Лук’янчук, сільський голова Переспи.

А от перевізник Іван Кришталь більш детально розповів, чому не переживає через те, що договір з ним в ОДА можуть розірвати.

"Це дуже збитковий, нерентабельний маршрут, а ще якщо врахувати якість доріг, то щоб їздити туди, треба самому бути мільйонером! Люди рідко їдуть в Рожище або до Луцька, в основному 2-3, а то й 4 людини за рейс. Щоб перевозити в Малинівку, то треба зробити чимало рейсів, щоб хоча б окупилося одне зіпсоване колесо маршрутки. Ми таких рейсів не дуже то й хочемо, нам просто їх нав’язує влада", — зізнався перевізник.

Як бачимо, напрямок у Малинівку — далеко не «малиновий», проблем чимало. А от хто буде їх вирішувати, щоб не страждала громада, й чи буде взагалі – наразі не відомо.

Нагадаємо, у рамках проекту "Діалог влади та громади" очільниця Рожищенської РДА Інна Гайворонська прокоментувала питання читачів Район.Рожище про ремонт проблемних доріг району та відновлення транспортного сполучення у віддалені села.

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024