«Ми дописались до історії в одну сторінку», — письменники брати Капранови

24 Березня 2016, 22:00
3376

На днях у районній бібліотеці для дітей Рожища було особливо гамірно — прямісінько з Києва до школяриків та відвідувачів бібліотеки завітали видавці та письменники брати Капранови.

Вони тут уже частенькі гості, втім, цієї зустрічі рожищани чекали з особливим нетерпінням. Адже приїхали письменники з презентацією найочікуванішої новинки — роману «Забудь-ріка».

Захід розпочався зі знайомства з уже відомими, але не менш популярними серед дитячої аудиторії книжками «Мальована історія незалежності України» та «Веселих свят».

Варто розповісти детальніше про першу книгу. Це історія, написана письменниками. Історія України, починаючи з трипільської культури і до здобуття Незалежності. Історія, яка вмістилася у 79 сторінок (пригадайте томи, які штудіюють школярики!) і мета якої – не ознайомити дитину з подробицями, а допомогти дитині зрозуміти історію, а відтак – краще запамятати. Кожна історична доба (на 1 сторінку!) містить короткий текстовий матеріал, комікс, портрети історичних постатей того часу і карту. «Ми дописалися до історії в одну сторінку», — пожартували письменники і розповіли про ще одну родзинку «історії від Капранових» – портретні ілюстрації у виконанні Юрія Журавля, лідера гурту Ot Vinta i неофіційного художника Майдану.

А от більш старшу аудиторію зацікавила новинка авторів – роман «Забудь-ріка». У творі йдеться про 2010-2015 роки та Другу світову одночасно. Троє хлопців волею долі йдуть на війну під одним іменем – Степан Шагута, один потрапляє до Червоної армії, другий до дивізії «Галичина», третій до УПА. А в наш час двоє їхніх нащадків, чоловік і жінка, намагаються розібратися, чиї вони діти – бо кохають одне одного. Паралельно насувається Революція, Майдан і війна…

Хочете дізнатися детальніше? ;) Тоді купуйте у книгарнях і насолоджуйтесь якісним українським чтивом! Або ж завітайте в районну дитячу бібліотеку!

Наостанок зустрічі письменники проанонсували ще одну книжку «Історія церкви», яка вийде друком восени, та пообіцяли присутнім, що ця зустріч у Рожищі далеко не остання. Звісно, не обійшлося без спільних фотосесій та автографів.



Фото: Районна дитяча бібліотека для дітей

Коментарі
25 Березня 2016, 00:32
Як завжди все було на висоті...Раді бачити .
25 Березня 2016, 00:47
А Новосадиха і тут встигла
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39