Рожищенці вирощуватимуть голландську суницю та малину на продаж

24 Березня 2016, 19:30
3710 Джерело: Інтернет

Сьогодні, під час чергової сесії райради, запрошений до слова представник групи компаній "Дари Волині", працівник Волинської державної дослідницької станції Олександр Голій з Рокинь запропонував рожищенцям вирощувати голландські сорти садової суниці й малини.

Ідея проекту, який реалізовуватиметься за кошти "Дарів Волині", полягає у тому, що кожен мешканець району, який забажає зайнятися садівництвом, отримає задармо саджанці суниці та малини, технологію вирощування, засоби захисту й навіть буде забезпечений збутом. 

Присутні у залі одразу зацікавились такою заманливою пропозицією, втім уточнили «ціну питання». Як запевнив Олександр Валентинович, вигода компанії лише 30х70, тобто за 70% вирощеної продукції покупець платить господарю, причому за ринковими цінами (!), а 30% просто забирає собі. Це буде обумовлено в підписаному договорі.

Щодо контролю збору, то представник «Дарів Волині» зауважив, що фірма покладається на чесніть господарів.Тим паче, у них не буде інтересу продавати малину чи суницю «наліво», адже компанія пропонує ринкові ціни збуту, а якість сортів забезпечить високу врожайність.

Для проекту було обрано Рожищенський та Ківерцівський район, адже саме тут сприятливі для вирощування суниці та малини дерново-підзолисті грунти. А сусідство з Луцьким районом забезпечує зручну логістику.

Насамкінець підприємць зауважив, що ще буде звертатись з цією пропозицією персонально до сільських голів для інформування громад та залишив свій контактний номер телефону: 066 73 22 980

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024