Квіти, медалі та жовто-блакитні кульки: у Рожищі відзначили День Перемоги

09 Травня 2018, 16:40
8059

9 травня дорослі, діти, ветерани, священики та представники влади зібралися в центрі Рожища, аби відзначити День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя для спільної перемоги.

Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, прийшли діти війни та пересічні рожищани з дітьми, онуками, правнуками.

Ведуча Наталія Марценюк повела присутніх рядками історії, згадавши про подвиг наших земляків, які 73 роки тому, віддавали життя, аби ми сьогодні мали можливість збиратися під мирним українським небом.

Розпочати урочистості святковим концертом, ведуча запросила народний аматорський духовий оркестр Рожищенського РД «Просвіта» під керівництвом Валентина Чербаджі.

Зі сцени цього дня линули щемливі композиції у виконанні вокального ансамблю РД «Просвіта» (керівник Алла Павлюк), дуету у складі Тетяни Новосад та Лілії Мартинюк, солістки РД «Просвіта» Світлана Павлючик та вокального тріо  РД «Просвіта» (керівник Сергій Горбач).

Яскравим та феєричним був танець у виконанні діток молодшої групи зразкового ансамблю танцю «Росинка» Рожищенського БДТ (керівник Алла Ковальчук). Безумовно, юні танцюристи стали родзинкою святкування.

Після урочистого виконання Гімну на сцену запросили Інну Гайворонську – очільницю районної державної адміністрації, Андрій Музика – голову районної ради, В'ячеслав Поліщук – міського голову. Вони привітали рожищан з Днем Перемоги над нацизмом в Європі, подякували ветеранам другої світової, воякам УПА та бійцям, які в наш час боронять рідну землю на сході країни. 

До вітального слова та вручення нагород ведуча Тетяна Новосад запросила підполковника, військового комісара Рожищенського РВК  Олега Алєксєєва.  Привітавши всіх присутніх зі святом, Олег Віталійович висловив вдячність усім, хто боронив й нині боронить рідну землю від окупантів, а також вручив нагрудні знаки звільненим військовослужбовцям, які брали участь в АТО та отримали стутус УБД. Отож нагороду отримали:

  • рядовий Юрій Яручик,
  • старшина Андрій Дацюк,
  • рядовий Вадим Лазаренко,
  • солдат Юрій Жога,
  • сержант Валерій Майструк,
  • солдат Петро Зуй,
  • старший солдат Михайло Ващук,
  • солдат Вадим Новак,
  • сержант Віталій Яворський,
  • сержант Юрій Майструк,
  • молодший сержант Віталій Селіванов
  • солдат Роман Матвійчук,
  • солдат Володимир Деркач,
  • рядовий Андрій Турок,
  • старший сержант Сергій Масалов,
  • молодший сержант Олександр Мусій,
  • солдат Микола Дмитрук,
  • старший лейтенант Юрій Пархомчук.

Далі учасники мітингу, сформувавши колону, на чолі з юними ліцеїстами, пам'ятною ходою рушили до Братської могили, де панахиду за загиблими у роки другої світової війни та молебень за захисників Вітчизни відслужив благочинний Рожищенської округи УПЦ КП, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці - отець Василь Шняк.

На знак шани та вдячності рожищани поклали квіти до братської могили, могили перезахоронених воїнів УПА та могили загиблого учасника АТО Олександра Плоцедима.

БІЛЬШЕ ФОТО у ГАЛЕРЕЇ - натискайте ТУТ.

3

2

2

2

1

1

3

4

2

2

1

1

1

4

1

4

1

1

2

1

3

1

2

1

1

3

1

1

1

2

1

1

3

БІЛЬШЕ ФОТО у ГАЛЕРЕЇ - натискайте ТУТ.

Коментарі
09 Травня 2018, 22:53
дуже гарно... молодці організатори!!!
09 Травня 2018, 23:13
9 травня день ПЕРЕМОГИ!!! над фашизмом і їхніми прислужниками..
10 Травня 2018, 02:33
Дуже прикро, що Влада перекручує події на свій лад, але ще гірше усвідомлювати те, що прості українці не знають власної історії, не шанують її...<br/><br/>&quot;9 травня дорослі, діти, ветерани, священики та представники влади зібралися в центрі Рожища, аби відзначити День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні&quot; - цитата із статті.<br/><br/>Друга світова війна закінчилася 2 вересня 1945 року підписанням акту капітуляції між військами союзників з одного боку і урядом Японії — з іншого. За Радянський Союз документ на борту лінкора Міссурі підписав генерал-полковник Кузьма Дерев'янко — українець за походженням. Тобто Друга світова війна закінчилася дещо пізніше, ніж Велика Вітчизняна війна...<br/>(https://nv.ua/ukr/publications/rivno-70-rokiv-tomu-2-veresnja-1945-go-zakinchilasja-druga-svitova-ukrajina-zustrila-jiji-kinets-klasichnim-non-vinerom-66849.html).<br/><br/>9 травня відзначають закінчення Великої Вітчизняної війни, оскільки 8 травня Німеччина підписала капітуляцію.(https://uk.wikipedia.org/wiki/Німецько-радянська_війна).<br/><br/>6 травня 2005 року Указом Президента України Віктора Ющенка Олексію Прокоповичу Бересту було посмертно присвоєно звання Герой України із удостоєнням ордена «Золота Зірка» «за бойову відвагу у Великій Вітчизяній війні 1941—1945 років, особисту мужність і героїзм, виявлені в Берлінській операції та встановленні Прапора Перемоги над Рейхстагом»[25].<br/>https://uk.wikipedia.org/wiki/Установлення_Прапора_Перемоги_над_Рейхстагом<br/><br/>Берест був одним із трьох, хто встановлював прапор над куполом Рейхстагу: встановили Прапор Перемоги Михайло Єгоров, Мелітон Кантарія та Олексій Берест<br/><br/>Що таке Прапор Перемоги?<br/>Пра́пор Перемо́ги — штурмовий прапор 150-ї ордена Кутузова II степені Ідрицької стрілецької дивізії. Символізує собою перемогу радянських військ над Німеччиною у німецько-радянській війні. 1 травня 1945 року о третій годині ночі був установлений над будинком рейхстагу в Берліні радянськими солдатами українцем Олексієм Берестом, росіянином Михайлом Єгоровим та грузином Мелітіоном Кантарією (https://uk.wikipedia.org/wiki/Прапор_Перемоги).<br/><br/>То що ми святкуємо 9 травня?<br/><br/>То де Прапор Перемоги, який заборонений сьогодні Законом України?<br/><br/>Научіться вже врешті-решт писати змістовні виважені ГРУНТОВНІ матеріали, тим паче, якщо вони стосуються таких свят, сотворити які свої життя поклали мільйони УКРАЇНЦІВ!!!<br/>Не соротесь заглядати хоча б до Вікіпедії...<br/><br/>Скручено-перекручено і вивернуто... на жаль...<br/><br/>Будете видаляти коментар?<br/><br/>Так, це Ваше право, але ж історія... Історія пролита кровю мільйонів українців - шануймо історію, любімо Україну, тим паче, що Україна в цих жахливих подіях заплатила надто високу ціну!!!...<br/>І платить зараз...<br/><br/>Україні СЛАВА!!!
10 Травня 2018, 03:02
Слава Україйському Народу .
10 Травня 2018, 03:08
В коментарі все правильно написано
10 Травня 2018, 03:16
Ах ти ж йомайо. Які ж ми гостро розумові. Де таких роблять. Мабуть в якомусь інкубаторі. Бо тільки там вилуплюються кури та півні, які варті лише того, щоб їм відрубали голову. Де написано, що акт капітуляції підписано 9-го? Він підписаний 8-го, о 23.00. А яку офіційну назву дати 9-му не в Рожищі вирішували. І вже, тим більше не на Районі. Як же такого історика, як ви не спитали, як день цей на державному рівні іменувати. Мабуть тому, що інкубаторських, навіть домашні кури за людей не мають. І не раджу до мене вігавкуватися, мало не здасться. Ну і, в кращих традиціях, коментаторів, яких по життю чмирять: не видаляйте мій коментар... бла-бла-бла!!!
10 Травня 2018, 03:19
Гарна думка. А що саме ви від журналістів хочете? По-перше, це не історичний матеріал, а фоторепортаж. По-друге, свято в Україні носить офіційну назву, &quot;День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні&quot;. То, як мали написати?
10 Травня 2018, 11:10
А яке відношення до Дня Перемоги мають атошники?
10 Травня 2018, 11:16
В тексті статті зазначено, що &quot;9 травня дорослі, діти, ветерани, священики та представники влади зібралися в центрі Рожища, аби відзначити День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні&quot;. <br/>9 травня святкують перемогу у Великій Вітчизняній війні... <br/>І якщо свято в Україні носить офіційну назву, &quot;День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні&quot;, то це ніяк не вяжеться із історичними фактами... <br/>Ось і все. Історію, а тим паче свою. треба знати.
10 Травня 2018, 11:23
Ти хоч думай що пишеш...
10 Травня 2018, 12:35
Гм)це не порозуміння ще раз підтверджуе ,про те що україгнці тепер розучилися мислити своею головою.Як СМІ підкаже так і говорять та думають(від того &quot;розруха &quot; в головах та країні) і ніяк ,бідні,не можуть зрозуміти ,що не ж так..<br/>Історик ,поміж іншим, говорить дуже правильні речі,які мае знати кожна здорово-мисляча людина,а журналісти в першу чергу повинні добре знати історію і зважувати кожне слово ,щоб нести в маси народу чисту воду, а не брудну.За кожне слово як каже Сам Спаситель,будемо відповідати перед Ним.<br/>Вдумайтеся що означають слова:ВЕЛИКА ВІТЧИЗНЯНА ВІЙНА...а це, хто не знае,означае :війна суто в даній країні,на той час Радянському Союзі,а в даний час -в тих країнах які створилися на цій териториї.Якби дехто не старався,шоб українці забули свою справжню історію,Україна на той час була однію. з республік Радянського Союзу.Тож війна в якій вони боронили свою Вітчизну для них була не европейська..ні американська,а ВІТЧИЗНЯНА!І 9 травня святкуемо День ПЕРЕМОГИ у ВІТЧИЗНЯНІЙ війні.Це означае що до цього дня фашистів пронали з нашої Вітчизни! ,а вже в вересні 1945 фашистських окупантів, Радянська армія разом з союзними країнами , прогналиа з інших захоплених ними (фашистами)територій.От і все.<br/>Так що історик мислиться і намагаеться донести вам істину,а ви настільки повірили брехні,що одні просто ніяк не можуть зрозуміти ,а інші ще і зляться і бажають самі і далі ходити в темряві і щоб інших ьуди ведуть.Колись завжди на ДеньПремоги звучали слова-&quot;Ніхто не забутий і ніщо не забуте..&quot;тоді думалось: нащо ці слова так часто твердити,хіба може бути інакше,щоб наші люди забули свою історію..?<br/>Здавалося б ,ця жахлива війна навіть в серцях наступних поколінь навіки закарбувалась..І хто б подумати ,що не пройде і 100 років як нащадки тих, хто ціною власного життя(і Не як найманці!) заплатив за те щоб ми не жили в фашистському рабстві(а так було б!)і під мирним небом-ЗАБУДУТЬ.. і хто ..і що..Ми дорогу ціну заплачено дорогенькі,за мир над нашими головами,та коли ми так легковажно забуватимемо про це,то історія не промине, вже нам !, нагадати..
10 Травня 2018, 12:57
&quot;Акт капітуляції підписано 9-го? Він підписаний 8-го, о 23.00.&quot; Це за чиїм часом? Враховуйте часові пояси. Під час підписання в СССР вже було 9-те.
10 Травня 2018, 13:14
Ми не можемо святкувати з усією Європою 8 травня &quot;День примирення&quot;. Тому що МИ ВИГРАЛИ ВІЙНУ, а примирення хай святкують ті країни які воювали на стороні нацистів (Болгарія, Угорщина, Італія, Румунія, Хорватія і.т.д.) і коли запахло жареним відразу відхрестились від них, щоб і ним не дісталось. Або ті країни які просто здались. Так що говорити про якесь примирення просто безглуздо! МИ ВИГРАЛИ ВІЙНУ ще раз наголошую
10 Травня 2018, 13:51
Дожились... ще спати лягайте з тим прапором червоним ,,в обнімку'' і ватну куфайку не забудьте одягти. Петицію до Президента подайте офіційно, що на рівні держави 9 Травня неправильно назвали. І країни не створились після розпаду Совка на його території. То Совок штучно об'єднав країни і створив міф про homo soveticus.
10 Травня 2018, 14:14
Ви ніколи не замислювались, чому радянський агітпрому 20 років не св&quot;яткував перемогу над Третім Рейхом? Здавалося б 9 травня 1946р. перша річниця перемоги. Парад, ордена, барабани! НУЛЬ! 1950р. _п&quot;ятиріччя перемоги! НУЛЬ! 1955р _10 років! НУЛЬ! У країні щорічно з помпою відзначається велика жовтнева революція, річниця Леніна, 1 Травня, в кінці кінців, Новий рік. Навпаки, генералітет після 1945 року трусять арештами. Святкування починається тільки в 1965р.Фронтовикам _переможцям треба &quot;допомагати&quot;. 23 грудня1947 року. День Перемоги був скасований, замість Дня Перемоги неробочий зробили Новий рік. Лише за 20 років, вже за Брежнєва День Перемоги став неробочим.
10 Травня 2018, 14:42
За 20 років..., але ж зробили за 20 років ЗРОБИЛИ і ШАНУВАЛИ ПАМЯТЬ ПОЛЕГЛИХ і в тому числі УКРАЇНЦІВ.<br/>Українці відгірали дуже велику роль у ВСІХ визвольних процесах. Зараз шанують, памятають полеглих УКРАЇНЦІВ???<br/>Ти, який пише до історика, чи ти N - ви зараз пофарбувати не можете того, що настроїв &quot;совок&quot;, 30 років грабують і розграбувати не можуть!<br/>Де є в світі країна у нинішніх кордонах, де б не було війн?<br/>Навіть Ізраїль і той ВІДЖАВ територію.<br/>Учіть історію і шануйте минуле - матимете МАЙБУТНЄ, неандертальці бісові!
10 Травня 2018, 15:50
Повністю погоджуюсь з попереднім коментарем,Якби не той же Союз(як дехто презирливо називае&quot;совок&quot;)то і України як держави не було б!ви про це не задумувались..? Почитайте історію коли Україна сформувалась як держава.?Коли формувався Союз,а до того теперішні територіїї України були хто з ким..Коли ми були в Союзі ,то ми були могутньою державою,авторитом для всього світу!І А після Другої Світової війни весь світ схилявся з вдячності за визволення від фашистської Німечтчини!Саме завдяки тому що ми в той період були в Союзі ,ми разом з іншими союзними песпубліками,під керівництвом Росіі здобули Перемогу.це ясно як білий світ.!Як думаете ,що могла б досягти Україна будучи самостійною і зі своїми вояками УПА які не тільки не боролися з нацистами а всіляко їм допомагали,нещадно вбиваючи своїх же земляків.навіть не зупиняючись перед малими дітьми і стариками ? <br/>А те про що не важко здогадатися-немецьке рабство!<br/>Наглядний приклад до чого &quot;самостійна &quot;держава Україна досягла відділившись Союзу-дійшло до братовбивчої війни (наслідки якої ведуть не до змійнення ,а до розвалу держави ,державоую керують американці і европейці диктуючи свої про СОДОМСЬКІ закони..Коррочее кажучи,наші предки нас звільнили від фашистьского рабства ,то ми добровільно одягли на себе і своїх дітей американське и европейське ярмо і в тому бачимо свое щастя..То у вас е розум після цього,люди?
10 Травня 2018, 15:59
Слава возноситься лише Одному Творцю Світу-БОГУ! <br/>щоб ви знали,.а не Україні чи ще комусь-чомусь.Якби не Бог ,то все інше-НІЩО,<br/>поки ви цього не зрозуміете ,до тих пір біди нам всім біди не оминути.
10 Травня 2018, 19:45
Штунда брись звідси
10 Травня 2018, 22:12
то ти згинь!!!сатанинське отродье..<br/>&quot;Да воскреснет Бог и расточатся врази Его,и бежат от лица Его ненавидящие Его.Яко исчезает дым,да исчезнут&quot;,яко тает воск от лица огня ,тако та погибну бесы от лица любящих Бога..!&quot;
10 Травня 2018, 23:31
коментатора &quot;така правда&quot;.
10 Травня 2018, 23:33
Штунда косить під православного ахаха.....))))
11 Травня 2018, 02:07
Та вам не смятися ,а плакати треба..подумайте собі,а хто ви після того що біситеся навіть при згадці про Бога..? <br/>може вважаете себе християном та ще й Православним..? відаете шану не Творцю Світу ,і навіть не тварі ,а країні,створеній цим Творцем.Та що Бог створив -те може в секунду розрушити ,ви це розуміете?Якщо ви розумна людина то повинні б знати ,що говорив Сам Христос,а сказав Він :що дерево не приносить добрих плодів то -ЗРІЗАЕТЬСЯ!так само і людина..країна=не приносить добрих плодів то Бог може її як створив так і з повним правом знищити.У вас свої ,мізерні людські мірки, а в Бога =Свої.Та кому я говорю ,взагалі..у мене таке враження,що ви не віруюча людина ,яка знаходиться під бесовською владою,бо самі Бога не признаете і сміетеся з тих хто Його шануе...Таке може тільки БЕЗумний..Ну може хтось інший почуе,дасть Бог.
11 Травня 2018, 02:29
Для порівняння: загальні втрати Німеччини, що воювала з половиною світу - від 5,3 мільйонів до майже 6 мільйонів осіб. ВТРАТИ СССР 43,3 мільйонів осіб . РІЗНИЦЮ ВІДЧУВАЕТЕ???Україна заплатила за Перемогу найбільшу ціну<br/>Загальні демографічні втрати України - включно з убитими, жертвами концтаборів, депортованими, евакуйованими й тими, що рушили у вигнання разом із відступаючими нацистами, - становлять не менше 14 млн. чоловік. Це втрати найбільші й не порівняні із втратами інших країн і народів у Другій світовій війні.<br/>Фактично, втрати українського народу становлять від 40 до 44% від загальних людських втрат СРСР.-<br/>ХВАТИТЬ ЗАЙМАНИСЯ ПОБЕДОБЕСИЕМ..ЯКЩО ПЕРЕМОГА ТО НАЙПОЗОРНІША ПЕРЕМОГА ЗА ІСТОРІЮ ЛЮДСТВА...В ЦЕЙ ДЕНЬ МОЛІМОСЬ ЗА ЖЕРТВИ КРИВАВИХ ДИКТОТОРІВ СТАЛІНА ТА ГІТЛЕРА
11 Травня 2018, 02:37
Всім здоровомислячим і далекогляним людям ,які не бажають ходити в темряві-дуже раджу знайти і прочити книгу Святителя Николая Сербского &quot;Война и Библия&quot;,.прочитавши цю невеличку книжечку стають зрозумілі ПЕРШОпричини будь якої війни.
11 Травня 2018, 02:44
От бачите скільки у нас ідіотів-&quot;патріотів,не треба довго думати щоб зрозуміти ,що було б з нашою країною якби фашистська Німетчина напала на самостійну Українув наш час..та вони б як ті вояки УПА з вишитими рушниками б їх зустрічали..таке майбутне ви хочете мати,українці?думайте..
11 Травня 2018, 03:05
НАЙБІЛЬШЕ ЗУСТРІЧАЛИ З РУШНИКАМИ АРМІЯ ВЛАСОВА 1 МІЛЬЙОН СОЛДАТ..
11 Травня 2018, 03:13
9 травня відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!Який нацизм був у імперської японії,яка підписала капітуляцію 2 вересня 1945? Що з чим і з якими історичними подіями не в’яжеться? Галоперидолу попийте ,може вас попустить ватний синдром побєдобєсія.))))
11 Травня 2018, 16:40
Якби нами керували американці і європейці,то і ми жили б як у Європі , а нами керує таке бидло як попередній писака, який тягне руку за агресора, а прості люди змушені їхати в Європу, щоб хоч якось достойно прожити
11 Травня 2018, 18:57
Підтримую аргумент Зосі.
11 Травня 2018, 20:06
Та ви шо... А я то дума... , шо нами американці і європейці керують, виявляється - своє бидло :))
11 Травня 2018, 20:14
гм)Зосю,невже ви думаете ,що американці-европейці бажають процвітання та зміцненню нашої держави..?ну то ви звосім наївні..вибачте..Допустимо все ж ,що ви не помиляетесь..тоді чому українці змушені їхати в ту саму Европу і тяжко трудячись піднімають чию ,скажіть,економіку..?невже України..?ви звичайно можете вірити в що вам підказуе ваш розум,та я вважаю,що коли б Америка-Европа дійсно нам бажала добра і мала нас за повноправного партнера ,то допомогла створити нам такі умови для праці в нашій же країні.Та цього не буде,бо ми для них просто робоча сила і їм зовсім не вигідно ,щоб Україна зміцнювалась ні економічно ні як сильна могутня держава..Зате вони дуже наполегливо навязують нам СОДОМІЮ і ЮВЕНАЛЬНУ ЮСТИЦІЮ.Знаете хоч приблизно що це таке?поки що вони це роблять потихеньку,та коли машина набере обертів то ви ще згадает мої слова..не дай Боже..Ви напевно не знаете як в тій же Европі дітей забирають з сімей без суда та слідства та віддають содомітам.Такою ви хочете бачите нашу Україну..?Ну то щоб потім не плакали( в прямому смислі) бо самі так і хотіли.
11 Травня 2018, 20:40
і ще хочу сказати вам,не маловажне!-ПАМЯТАЙТЕ ВСІ-ідучи (причому зарада матерального забеспечення),на всякі про СОДОМСЬКІ уступки в законі нашої державин (хто малодшно змовчави,а хто не маючи нічого проти)- не забувайте,що прикликаете вугілля на свої голови і на голови свої нащадків..!Бог стер з лиця землі Содом та Гомору то ж не думайте ,що ми застраховані від цього.Вірите ви в це чи ні-не важливо,та так буде.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024