9 травня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

09 Травня 2018, 07:30
4628

Доброго ранку, читачі. На календарі середа, 9 травня.

Розпочинайте свій активний ранок з ароматом свіжозвареної кави, додавайте до неї сонячного настрою, приємних вражень і посмішок.

Нехай усе задумане якомога швидше втілиться у реальне життя і принесе вам незабутні хвилини радості.

Раціонального вам погляду на справи, що чекають виконання й загалом успішної середи!

День ангела святкують:  Василь, Глафира, Іван, Нестор, Микола, Петро, Степан

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У середу, 9 травня 2018 року, в Україні День Перемоги, 73 річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні - державне свято й офіційний вихідний. 

Це другий День пам'яті та примирення, який відзначається щорічно 8-9 травня (починаючи з 2005 р.) згідно з резолюцією Генеральної Асамблеї ООН на знак пам'яті про всіх жертв Другої світової війни.

9 травня в історії: 73 роки тому (1945) оголошена офіційна перемога СРСР над нацистською Німеччиною. Саме 9 травня на Центральному аеродромі ім.М.В.Фрунзе приземлився літак Лі-2 з екіпажем А.І.Семенкова, який доправив у Москву Сталіну Акт про капітуляцію нацистської Німеччини, підписаний напередодні, 8 травня, у передмісті Берліна. 

З історії району: 9 травня 1965 року в парку у Доросинях відкрито монумент Слави, де викарбувано імена тих, хто загинув у війні.

Навіки молодими Героями залишилися 122 доросинівця, які не повернулися додому.


Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  православні християни поминають спочилих воїнів та вшановують пам'ять святителя Стефана; праведниці Глафири; священномученика Василія, єпископа Амасійського.

Погода:  Сьогодні очікується +17..+26 °C, переважно без опадів, слабкий вітер. Завтра: +19..+26 °C, переважно без опадів, слабкий вітер.

Народний прогноз погоди: 9 травня вшановується пам'ять святителя Стефана Великопермського, просвітителя, який створив першу азбуку народів пермської землі. До цього часу філологи користуються його працями.

У цей час квітне черемха і чорна смородина, зеленіє садовий жасмин. Наші пращури помітили таку городню прикмету: якщо лист берези розвернувся повністю - можна саджати картоплю.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024