Рожищан агітували до проходження військової служби за контрактом у ЗСУ

08 Травня 2018, 14:05
5824

У Рожищі, поблизу міської ради, військовослужбовці Рожищенського райвійськкомату агітували на військову службу за контрактом.

Агітаційна група у складі начальника відділення зв'язку та інформатизації Василя Морара й механіка радіотелефоніста відділення зв'язку та інформатизації Сергія Волощука провела агітаційні заходи по залученню громадян на військову службу за контрактом.

На площі Незалежності військові роздавали інформаційні буклети в яких розміщені загальні дані про службу за контрактом, соціальні і правові гарантії військових та можливості здобуття вищої освіти. 

Робота рекрутингового центру стартувала сьогодні, 8 травня, працювати він буде завтра.

На контрактну службу беруть і жінок. Тож особи прекрасної статі теж можуть стати на захист Батьківщини.

Журналісти Район.Рожище поцікавилися, що потрібно, аби піти в армію за контрактом. Виявилося не багато: «Треба бути патріотом, мати хороше здоров’я та бажання служити Україні», - відповів Василь Морар.

«Для військових створені всі умови. Хороше харчове, речове забезпечення, висока зарплата. Словом, контрактники отримують соціальні й побутові гарантії, можливість навчатися у вищих навчальних закладах без відриву від служби. Надається право на безкоштовне лікування», - підкреслює військовий.

Не втрималися, аби не запитати про сучасну військову службу й сивочолі ветерани ОУН-УПА. Також до намету підходили здебільшого старші чоловіки. А дехто просто оминає військових. Таке ставлення до інформації та контрактної служби, напевно, зумовлене тим, що люди до цих пір переконані, що доведеться служити на Сході – в епіцентрі бойових дій.


1


3

 

Коментарі
08 Травня 2018, 17:21
Є ще в Рожищах ветерани? Хто знає?
08 Травня 2018, 17:59
Є дід, 95 років, переніс блокаду і воював, можливо ще де, але в будь—якому випадку це одиниці
08 Травня 2018, 19:33
Бiлобiлетникiв на повторний медогляд вiйськових медикiв викличте i буде дуже багато кандидатiв на службу до ЗСУ.
08 Травня 2018, 21:11
А таких як ти, з жовтими довідками, потрібно як смертників засилати в тил ворога. Толку державі тебе годувати.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024