Лікарняне для працюючих мам: камені спотикання

23 Березня 2016, 16:56
1762

Читачів Район.Рожище цікавить, чи мають право працюючі мами на лікарняний.

Користувач Рожищанка повідомила: «Була у декреті, але через нехватку грошей вийшла на роботу, ще до року дитини. Коли донька дуже захворіла, я вирішила піти на лікарняне. Зайшла, щоб взяти ті лікарняні, а лікар мені каже: ви отримуєте від держави гроші, які видавались при народженні дитини, то не маєте права піти на лікарняні. Виходить, нехай собі дитина мучиться, АЛЕ ДЕРЖАВА ГРОШІ ДАЄ!!!!!!! Це взагалі як зрозуміти!!?»

Район. Рожище вирішив з’ясувати, чи надається лікарняний листок матерям, які перервали відпустку по догляду за дитиною до 3-х років. Виявляється, є нюанси.  Отримати лікарняне можуть не всі мами, які достроково вийшли на роботу.

"Якщо жінка перебуває у відпустці по догляду за дитиною, але працює неповний робочий день, то вона втрачає право на лікарняний листок, оскільки вважається, що вона не перериває відпустку по догляду за дитиною. Якщо жінка достроково перервала відпустку по догляду за дитиною і повідомила про це управління соціального захисту, то в такому випадку вона має право на лікарняний листок", — розповіла Любов Максимюк, директор міжрайонної виконавчої дирекції Волинського обласного відділу Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Коментарі
24 Березня 2016, 12:56
Так повідомила я в управління соціального захисту що вихожу на роботу, але лікар запитав за гроші які я отримую а не за те чи повідомила я!Я неотримую допомогу яку колись давали десь 100 злишнім грн, отрумую тільки гроші які надавались при народжені дитини!Тоді виходить Якщо жінка перебуває у відпустці по догляду за дитиною, але працює неповний робочий день, то вона втрачає право на лікарняний листок і деректор фірми невідпускає з роботи то виходить нехай дитина вмирає чи що!!!! Я взагалі в шоці від цього!!!!!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024