Без телескопа: цієї ночі українці зможуть спостерігати міні-парад планет

02 Травня 2018, 20:40
2597

З півночі і до світанку нічне небо прикрасять п’ять яскравих «зірок», які вишикуються в одну лінію

Вночі,  на 3 травня жителі Європи, в тому числі і України, зможуть спостерігати незвичайне астрономічне явище: міні-парад планет.

В одну лінію в небі вишикуються Марс, Сатурн, Юпітер, Місяць, а також дві зірки: Спіка і Антарес. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву астрономів.

Парад розпочнеться близько опівночі в ніч з 2 на 3 травня. Першими на небі з’являться Юпітер і Спіка, останнім підніметься Марс. Найкраще явище буде видно близько 3 години ночі, коли всі небесні тіла вишикуються в ряд.

Дане явище можна назвати тільки міні-парадом, так як все по одну сторону від Сонця в невеликому секторі виявляться тільки три планети, Місяць та дві зірки, а для малого параду необхідно чотири планети.

Також треба пам’ятати, що бувають і “невидимі” паради планет. Просто тому, що на певному віддаленні від Сонця Юпітер і Сатурн перестають бути помітними неозброєним оком, але все ще в стані вибудовуватися в одну лінію.

Коментарі
03 Травня 2018, 13:39
Зараз знову тільки ляжу в парку на лавочці подивитись парад зірок, прийдуть поліцаї і доказуй ним що я не алкаш. Нє я на це більше не куплюсь
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024