Як поливати город: підібрати оптимальну систему для поливу можна в «Теплоцентрі»

01 Травня 2018, 13:30
3777

З настанням спеки гостро постала головна проблема дачників - полив розсади.

Як врятувати урожай в умовах аномально жаркого літа, як поливати рослини у спеку?

Все частіше дачники задаються цими питаннями. Прикро, коли вкладено багато праці, але все гине під палючими променями сонця. Зрозуміло, що полив в спекотні дні провадиться частіше, але важливо й те, як ми поливаємо город.

Отже, поливати сад потрібно протягом години, город - 15-20 хвилин. Плодові дерева потрібно мінімум 20-30 літрів води на тиждень, городнім культурам - 10-20 л на квадратний метр, а квітнику - 10-15. При цьому крапельне зрошення переважніше для городу і саду, а квітник і газон зрадіють штучного дощу.

Рослини з неглибокими корінням (помідори, капуста, салат) вимагають вологи кожні 1-2 дні, зате сімейство гарбузових (огірки, кабачки, гарбузи) з глибокою кореневою системою протримаються без поливу 3-4 дні. Троянди, ягідні чагарники (смородина, агрус) і зрілі дерева теж досить терплячі, а от молоді плодові деревця нестачу води переживають гостро, починають чахнути.

Високоефективним способом поливу є крапельне зрошення, і просто чудово, якщо крапельний полив автоматизований. Але найбільше городники використовуй лійки. Щоправда, це давнє пристосування підходить для маленьких городів в 2-3 сотки. Лійка з душовою насадкою ідеальна для поливу ніжних і молодих рослин - розсади або екзотичних квітів: вода потрапляє на зелень дрібними краплями і не розмиває грунт.

Для зрошення більш великої ділянки краще вдатися до іншого знаряддя ручного поливу - шлангу. Такий собі метод дощування дозволяє підвищувати вологість ґрунту. Ефект від поливу нагадує природне зрошення під час дощу. Поливальна система цього типу складається із труб і спеціальних насадок-розпилювачів. Цей спосіб підходить для поливу газонів, квітників і грядок з розсадою. 

Все для такого виду поливу кожен може прибдати у магазині «Теплоцентр» за адресою: м. Рожище, вул. Шевченка, 4д.






 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024