Півтора мільйона боргу та несправна техніка: СВК імені Ватутіна «запускає» на свої поля інвестора

29 Квітня 2018, 08:00
Леонід Бардабуш 10790
Леонід Бардабуш

Сільськогосподарський виробничий кооператив імені Ватутіна, що діє в селі Топільне Рожищенського району, приймає на свої поля інвестора – групу компаній ТМ «Вілія».

Розповів про це керівник господарства Леонід Бардабуш на зборах у п’яницю, 27 квітня.

Проте члени СВК налякані, що «Вілія» відбере в них землі та нічого їм не залишить. Така думка закроїлася в селян через те, що їх ніхто попередньо не проінформував про інвестора. Тому топільненці кілька днів жили слухами про те, що склади з зерном для паїв опечатані, і його ніхто не видаватиме. Окрім того, була думка, що землі господарства хочуть рейдернути.

Але 27 квітня зібрали збори, аби розповісти, що насправді відбувається на господарстві.

Очільник СВК імені Ватутіна Бардабуш назвав присутнім декілька причин, чому господарство пускає інвестора ТМ «Вілія» на свої поля.

За його словами, по-перше, будівлі СВК дуже старі, вони потребують ремонту. Водопровід у жахливому стані – руйнується. Друге – це техніка.

«Так, ми купили два трактора, які нормально функціонують. Проте комбайни та інша техніка потребує значного ремонту», – зауважив Леонід Бардабуш.

Наступна причина – це кошти. В господарства на сьогоднішній день є 700 тисяч кредитного ліміту, 500 тисяч ще винні за техніку, яку придбали восени, а також на 300 тисяч закупили мінеральних добрив. В результаті СВК має боргу в сумі 1,5 мільйона гривень.

«Щоб його погасити, потрібно продати 300 тонн зерна, залишиться в нас всього 100 тонн, і що ж ми за них можемо купити, якщо все дуже дороге: і паливно-мастильні матеріали, і салітра, та й інше. Все потребує великих коштів, і тому не знаю, як це все витримати», – зауважив Бардабуш.

3
Громада прийшла на збори в СВК імені Ватутіна
Громада прийшла на збори в СВК імені Ватутіна

Окрім того, тваринництво, каже очільник, ніхто на сьогоднішній день не хоче брати. Та й доїть СВК дві тисяч літрів молока в рік на корову. За словами Бардабуша, це немає нічого.

«Ще одне, люди-пенсіонери, а їх 640 чоловік, просять кошти за майнові паї. А коштів - немає. До нас хочуть йти інвестори з Вишеньок та хмельницькі хлопці. За ніч можуть, дійсно, рейдернути землі, що ми й опам’ятатися не встигнемо, адже ми не захищені. Можемо залишитися без нічого, і люди теж. Тому й пускаємо «Вілію», – розповів Леонід Бардабуш.

За словами керівника СВК, вони домовилися з «Вілією», що 300% даватимуть за майнові паї, не 10% – як в Пожарках і Кобчі, і не 20% – як в Кременці. За земельний пай дадуть п’ять тисяч, або тонну зерна.

Присутні в залі зауважували, що хочуть так, аби люди в селі не були ображеними.

«Таке нерозуміння через те, що людей не проінформували, що буде інвестор. Тому всі налаштовані негативно, адже не хочуть втратити те, що мають. Інформації не надали до сьогодні в достатній кількості», – зазначив топільненець Микола Присяжнюк.

Микола Дей
Микола Дей

Начальник юридичного профільного відділу на підприємстві «ВолиньЗерноПродукт», що входить у ТМ «Вілія», Микола Дей розповів, що всі працюватимуть, так як працювали, а діяльність на полях здійснюватиме «Вілія».

«Сільськогосподарський виробничий кооператив створили пайовики, які ввійшли зі своїми землями в це господарство. Всі учасники є асоційованими членами кооперативу, тобто всі рішення приймають власники, що створили його.

На сьогоднішній день була пропозиція, щоб діяльність тут здійснювала компанія «Вілія», яка включає в себе більше 10-ти підприємств на території Волинської та Рівненської областей.

Відбулися збори, на яких прийняли трьох нових учасників до кооперативу, які внесли кошти на рахунок підприємства. І обрали нового голову кооперативу – виконавчого директора Олександра Шульського», – роз’яснив Микола Дей.

Коментарі
29 Квітня 2018, 17:24
Без мене мене вженили отако-о якось.....Чого ж збори не провели не пояснили не було б питань та сппєтень
29 Квітня 2018, 22:33
Тополян обвели кругом пальця. Штучно довели колгосп до банкрутства. Керівництво заробляло прекрасно і ще на цій афері заробить. Куди дивиться НАБУ, прокуратура, ... чи вони теж в долі? Сумою в 1,5 мільйони гривень розсмішили. Це для дочки велика сума, а для такої махіни копійки. Затуркані люди на селі. Шкода.
29 Квітня 2018, 22:39
До Торолянина.<br/>Збори кажете? Можливо і провели, як з ОТГ для вибраних, ... Доведуть село ті злодії з великої дороги, але людям як і худобі всеодно куди їх ведуть і що зроблять.
29 Квітня 2018, 22:46
Можливо &quot;геніальні керівники&quot; тому і об'єднання з Рожищем не хотіли, щоб доробити задумане і ніхто щоб не заважав. От шахраї. Князьки сільських вирішили на останньому заробити і дальше будьщобуде. Карман у них повний, а ви люди смокчіть &quot;палець&quot;.
29 Квітня 2018, 22:57
Чи не дадуть нам кабальні договори з 300 процентами для заманухи, а потім толком ні грошей і ні землі. Юристи вміють заключним договори щоб просту людину кругом пальця обвести. Бійтесь данайців, що дари приносять
29 Квітня 2018, 23:23
П'яниці нах. Будуть працювати ті що хосуть працювати. Красти не дадуть. Кого женили без нього правильно зробили бо кріи як демагогії від засранця нічого не почуєш. Розумні люди злились з потужною компанією.<br/>Ніхто не рейдерне. І буде збережене господарство. Янчать будуть нероби , пяниці і совила .
29 Квітня 2018, 23:32
Акснісь дєтьо.Вийди з бодуна. На сворення ОТГ. Тобі дали по зубах бо ти був хитрун і запросив декілька сіл а не весь район як пропонувалось нормальними людьми. Буродулюки самі завалили разом з м. Головою. Такщо нічого пальцем тикати на остальних. Ти зібрав з Рожищ 30 людей а тополяни 100. І Кременець дав тобі по зубах. А Вітю з Переспи ти побоявся бати
29 Квітня 2018, 23:46
Все! Виходу з запою! 100 можна поцікавитись де вони працювали на той момент і коли ви відповісте всі зрозуміють хто їх зіграв і сказав як і за, що потрібно голосувати? Чи можливо я помиляюсь. Ви своє діло зробили і вже не гавкайте - за це вам не доплатять. Люди з часом самі зрозуміють та поставлять всі крапки над і.
30 Квітня 2018, 00:12
Як казав інвесторам бацько Лукашенко &quot;пришли работать - работайте&quot;
30 Квітня 2018, 02:05
Йди купи ще пляшечку пива з чіпсами і займайся тим, що можеш (хоч і це не можеш толком, котушки горять іноді). Без твоїх соплів розберуться.
30 Квітня 2018, 12:46
ти ... безмозглий<br/>коли тобі ... в темі про ОТГ говорили що колгоспу кінець - ти юхідно сміявся! Ти по житті дурник чи тобі вигідно всяку єресь нести? Не може людина будти по житті такою ... видно тобі доплачують.
30 Квітня 2018, 12:49
Невже вам мало? Коли ви вже свині наїстеся? Якщо замутили схему - признайтесь односельчанам! Скажіть правду про ОТГ, колгосп, ...
30 Квітня 2018, 12:55
Наприклад на одного з фігурантів мутки по ОТГ. Вчитель фіскультури, який занедбав школу. Якщо подивитись на рейтинг школи Топільна по ЗНО - не встидно? Вчителі ходять картоплю садити під час уроків, ... тобі ще ... в ОТГ та в селі потрібно порядок наводити ...! Скільки у вас в клаві дітей, а скільки у школах які посіли значно вищі місця ... чудять мутять чудаки, які нічого в цьому житті окрім посад на державних роботах не добились.
30 Квітня 2018, 13:06
Такий колгосп просрали :(
30 Квітня 2018, 13:39
Цікаво скільки людей зараз будуть звільняти? Є вже якась статистика?
30 Квітня 2018, 13:44
Бардабуш ти падло , продав колгосп бандитам за копійкі , 1.5 мільйона боргу для колгоспу це немає нічого зовсім .<br/>Тобі дали лічно можее якій мільйон і до настарість хватить .<br/>І нащо брехати що немає чим працювати ,що є тільки два трактора на ходу <br/>Так є два майже нових , аще 4 беларуса 3 мтз 80 <br/>Нова сівалка , ще сівалки до мтз є на ходу .<br/>Оставив людей без робіт , і без землі .<br/>Такий колгосп ви з Глушком просрали , бандіти
30 Квітня 2018, 14:01
Їм захотілось вляпатись в історію. Великі люди увійшли в історію, а ці ТВАРІ вляпались. Тепер їхні прізвище всі будуть повязувати з &quot;розцвітом&quot; села, школи, колгоспу <br/>І ще кажуть, що тополяни гоноровий народ. Всі води в рот набрали і зхавали гамно яке їм з палочки в рот наклали.<br/>ЩЕ Є ДУРНИКИ ЯКІ ЦИМ ДІЯЧАМ ВІРЯТЬ?
30 Квітня 2018, 14:31
1 500 000 для колгоспу ))) це сума щоб доярок налякати? Кумедіянти немогли більш внушитєльну суму придумати )))))
30 Квітня 2018, 15:56
Сволота що зробилта. Як вони тепер людям в очі будуть дивитись
30 Квітня 2018, 16:04
Люди схаменіться! Ви після підписання договору на пай не будете бачити своїх паїв мінімум 49років, ато взагалі ніколи. Вас підвели під аферу віку для Топільна. Попитайте в людей з Рівненської області на рахунок паїв та їхнього ставлення до тих кому вас в рабство продали
30 Квітня 2018, 17:24
Як як через одне око і тільки заживе одне відразу потрібно підбити інше <br/>і так до кінця життя нехай дивляться на одне око
30 Квітня 2018, 19:11
Люди невіддавайте їм паїв , вони кажуть шо будуть платити добре , але вони заключать договір з вами на 40 років , а той на завжди заберуть <br/>Краще оставте дітям внукам, здавайте часнікам краще
30 Квітня 2018, 19:31
Люди підписуйте договори тільки на рік. А побачите скильки хімії будуть лити в ту землю щоб ріпак і соя росла. А потім з колодязя пити воду пити будем з нітратами а хто бджолами займається нехай кидає те діло.
30 Квітня 2018, 20:20
Прочитав новину і мене перекосило <br/>Як можна було таку махіну довести до банкруцтва? При тому, що людям платили за паї копійки <br/>Зовсім безголові
30 Квітня 2018, 21:23
Одні &quot;експерти&quot; і &quot;аналітики&quot; коменти строчать, як видно. І більшість з рожищенською пропискою - так їм болить сєрдобольним той колгосп. Не дає спокою Топільно ахтівістам і все. В себе порядок наведіть. І з стаканів позлазьте &quot;великі люди&quot;
30 Квітня 2018, 21:30
Мені здається у вас біла гарячка. Вам скрізь ваші друзі ввижаються, які з стаканів не злазять і ще з рожищенською пропискою
01 Травня 2018, 01:16
І те падло прийшло злодюга на збори сільський голова скоро почухаєш голівоньку як зацікавляться сбу отримаєш все по заслузі цікаво буде подивитись на тебе 14 травня вираз обличчя
01 Травня 2018, 01:39
а що буде 14 травня.Ти почала то вже і продовжуй!!!
01 Травня 2018, 19:47
Бардабуш розвів тополян як котят.)))<br/>Тополяни ви реально вірите що проживете ще 49 років щоб повернути свої паї?!))) Вони разом з Глушком вас злили як гній на колгоспному полі.))) <br/>А що з “мертвими“ паями,кому грошики з них будуть капати?Хто буде зерно отримувати,хто кінцевий власник?Ви ці питання ставили?Чи ви навіть в цю сторону не думали?))))
02 Травня 2018, 00:30
Зато все буде в порядку!!!<br/>Вілія форева,так тримати<br/>процвітання
02 Травня 2018, 00:31
Зато все буде в порядку!!!<br/>Вілія форева,так тримати<br/>процвітання
02 Травня 2018, 01:11
The end.
03 Травня 2018, 00:51
Ті два дні для сільських людей були мукою, всі тільки і говорили щож буде, що робити? А на зборах так інвестор розказав прямо як бальзам на душу. Зразу все зрозуміли, тільки гроші пообіцяли м великі. А що буде потім? Нічого доброго. Це зараз пару місяців він наведе порядок, дай боже щою подовше. А потім...будуть будні, безробітні, &quot;смішні та істеричні&quot;. А колгосп був же ваш міліонер, при покійному голові, а тепер що? &quot;Дирибанство для чужих.
03 Травня 2018, 01:48
Розділ ІІ пункт ...надцятий.
07 Травня 2018, 21:58
розвели топілян ці капіталісти як лохів...останитесь без землі і без нічого...отака правда
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39