У ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» створено групу для виявлення лісопорушень

28 Квітня 2018, 11:30
3188

Про це говорили на засіданні колегії Рожищенської райдержадміністрації.

Директор державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство «Рожищеагроліс» Литвинчук Анатолій Михайлович доповів про співпрацю підприємства з сільськими радами району у здійсненні заходів щодо охорони та захисту лісів, - повідомляє прес-служба РДА.

Так на території лісового фонду за участі представників органів місцевого самоврядування систематично проводяться лісопатологічні обстеження на доцільність проведення санітарних рубок. Здійснюється постійний моніторинг санітарного стану лісових насаджень. З метою попередження виникнення осередків шкідників підприємством закупляються та встановлюються феромонні пастки та розміщаються шпаківні у лісових масивах господарства.

З метою охорони лісу від пожеж проводиться  комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних заходів. Підприємством розпочались роботи по  влаштуванню та догляді за мінералізованими смугами. Систематично проводиться роз’яснювальна робота в ЗМІ з охорони лісів від пожеж, встановлено необхідну кількість аншлагів, шлагбаумів, інформаційних стендів.

З питань охорони та захисту лісів важливою є співпраця із сільськими радами. У випадках випалювання трави голови сільських рад повинні вжити заходи по гасінню займань, а також забезпечити виконання законодавства щодо розміщення  поблизу лісових насаджень складів паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправних станцій та вогненебезпечних виробництв, смітників, житлових і виробничих приміщень, звалювання та спалювання у лісових насадженнях сміття, будівельних залишків, побутових та горючих відходів тощо.

До повноважень сільських, селищних, міських рад у сфері лісових відносин входить здійснення заходів з охорони і захисту лісів, ліквідації наслідків стихійних явищ, лісових пожеж, залученні у встановленому порядку до цих робіт населення, транспортних й інші технічних засобів та обладнання.

Не менш важливим залишається питання самовільних рубок лісу на території району. З метою протидії лісопорушенням на ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» створено групу оперативного реагування, що значно зменшило кількість  випадків порушень лісового законодавства, але для попередження та викриття таких випадків необхідна також активна участь мешканців району та оперативне реагування голів сільських рад у разі наявності інформації про вчинення або наміру вчинення лісопорушення.

«Тільки при чіткій координації дій між органами влади, лісовою охороною та правоохоронними органами, за активної підтримки місцевих громад, можливо досягнути  високої продуктивності у боротьбі та запобіганню порушень лісового законодавства», - наголосив директор ДП «СЛАП «Рожищеагроліс» Анатолій Литвинчук.

Коментарі
29 Квітня 2018, 10:44
Це РожищеАгроліс-перший злодій.Це вони той ліс і вирізають,і по пилорамам продають без бірок
29 Квітня 2018, 16:57
скоро без лісів зостанемось,як дядька зловлять з дровами то бачать,а як вагонами вивозять за кордон то небачать...
30 Квітня 2018, 00:14
Гарний анекдот)
30 Квітня 2018, 00:47
То точно. Вони ж найбільше крадуть.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром