28 квітня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

28 Квітня 2018, 06:50
4985

Доброго ранку, читачі. Сьогодні субота, 28 квітня. Нехай усе, що ви робите, приносить вам задоволення і пробуджує бажання рухатися далі.

Прокидайтеся з ароматною ранковою кавою, розпочинайте день з хороших вражень. Вдалого вихідного!

День ангела святкують: Анастасія, Андрій, Василина, Віктор, Олександр, Трохим, Яків.

Район.Рожище вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

У суботу, 28 квітня 2018 року, вже п’ятнадцятий рік поспіль відзначається Всесвітній день охорони праці. Основна мета не святкувати, а привернути увагу суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням. А ще цього дня вшановують пам’ять тих, хто загинув на виробництві...

28 квітня в історії: 150 років тому народився Георгій Феодосійович ВОРОНИЙ (1868 – 1908), видатний український математик, творець геометрії чисел, зробив значний внесок у розвиток сучасної інформатики.

50 років тому (1968) на екрани вийшла комедія Леоніда Гайдая «Діамантова рука».

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих:  Православна церква вшановує пам'ять апостолів вiд 70 Аристарха, Пуда i Трофима; мучениць Василiси i Анастасiї.

Погода: Сьогодні очікується +9..+22 °C, без опадів, слабкий вітер. Завтра: +15..+26 °C, без опадів, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять святих апостолів Аристарха, Пуда, Трохима. У цей день оглядають пасіки: «На день святого Пуда діставай бджіл з-під споду». Вважалось, що бджолиний рій, який залетів на чужий двір, обіцяв господарю дому щастя.

На Пуда калина і горобина бруньки розпускають. При нормальній весні у цей час розпускаються листя на березі. З'являються жаби. У садах спостерігається раннє цвітіння вишні.

У ваших рідних, друзів або колег свято (день народження, весілля, народження дітей, річниця подружнього життя і т.д.)? І так хочеться привітати їх по-особливому? Тоді пишіть до редакції Район.Рожище на адресу [email protected] або надсилайте повідомлення на Facebook і замовляйте вітання!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024