Як вирощувати гриби вдома знають у «Дивосвіті»

24 Квітня 2018, 17:05
5837

Більшість грибників ходять за грибами до лісу.

Для одних це хобі, а для інших джерело заробітку.

Але є такі грибники, що збирають цей смачний продукт прямо в себе на подвір’ї або в підвалі залежно від способу вирощування грибів. Найлегше вирощувати такі гриби, як гливи.

Розрізняють два способи:

Інтенсивний метод - тобто на соломі, десь в приміщені зі сталою температурою. Оптимально підходить підвал. Для цього потрібно три речі: міцелій глив (так би мовити насіння), дрібно посічена солома та поліетиленовий мішок.

Засипаємо солому у мішок і обробляємо кип’ятком, можна два рази. В мішку робимо отвори, щоб вода збігла. Коли солома захолоне, перемішуємо її із спорами грибів. Та підвішуємо мішок десь у підвалі.

При такому способі вирощування гриби плодоносять протягом 3-4 місяців. Коли вирощують гриби на продаж, до соломи додають міндобриво. Однак це не дуже корисно для здоров’я.

Екстенсивний метод – це коли вирощують гриби на деревині, на пеньках, колодах тощо. Для цього найкраще підходять такі породи дерев як осика та вільха. Можна вирощувати, як на пеньках, що залишилися від зрізання дерев так і на колодах порізаних і прикопаних у землю приблизно на третину.

Щоб посадити гливи, потрібно просвердлити отвори 15/20 мм і напхати туди спорів грибів. Отвори замастити землею або глиною. Можна також зрізати з пенька чи колодки круг шириною 5/ 7 см накласти на верх пенька  міцелій і прибити назад круг цвяхами. Час від часу пеньки зволожувати.

При даному способі вирощування гриби будуть рости близько 3-4 років, залежно від породи дерев.

Міцелій глив можна придбати у магазині «Дивосвіт», що у місті Рожище, у відділі насіння.




 

Коментарі
25 Квітня 2018, 00:45
На малюнку дуже хороший міцелій. Цього року думаю грибів буде не багато потрібно подбати про урожай.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024