Рожищенські діти вчилися писати писанки

06 Квітня 2018, 10:40
2682

Напередодні одного з найбільших християнських свят – Великодня, у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбувся майстер-клас з писанкарства.

Про це йдеться на сторінці музею в соціальній мережі Facebook.

Писанкарство є досить складним мистецтвом і оволодіти ним швидко вдається далеко не кожному, але серед розмаїття видів українського декоративно-ужиткового мистецтва воно охоплює все більше і більше охочих опанувати ним.

Тому аби відчути настрій свята і навчитися цього мистецтва був організований майстер-клас з писанкарства під керівництвом місцевого художника Віталія Шевченка та директора музею Наталії Патійчук.

Серед охочих, які виявили бажання навчитись розписувати писанки були діти різного віку. Хтось уперше в такий спосіб розписував великодні символи, хтось удосконалював свої вміння.

Оксана Шатунова, керівник образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Художній дивосвіт» Будинку дитячої творчості, яка теж завітала на наш захід, не лише насолоджувалась виконанням чудового дійства, а й ділилась досвідом та секретами з техніки писанкарства.

Кожен з учасників цього майстер-класу розписав писанку за власним вподобанням, використовуючи традиційні орнаменти.

По домівках всі розходились із власними писанками, хорошим настроєм та яскравими спогадами.
















1






 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024