У Рожищі говорили про безпеку на дорогах

04 Квітня 2018, 20:00
2018

У Рожищенській РДА говорили про безпеку дорожнього руху в районі.

У середу, 4 квітня, під час апаратної наради в голови РДА про інформаційно-роз’яснювальну роботу з безпеки дорожнього руху в районі доповів заступник начальника Рожищенського ВП Ківерцівського ВП УМВС України у Волинській області Ігор Ісаков.

Про це йдеться на сайті Рожищенської РДА.

Поліцейський зазначив, що працівниками груп реагування патрульної поліції у 2017 році було задокументовано 3103 адміністративних правопорушень.

Виявлено 111 фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

На території обслуговування допущено 47 дорожньо-транспортних пригод, з яких три – з потерпілими. Важливим напрямком профілактики безпеки дорожнього руху є роз’яснювальна робота з населенням, зокрема з учнями шкіл.

Голова РДА Інна Гайворонська зауважила, що в районі відкритими на сьогодні залишаються питання відповідності дорожніх знаків правилам дорожнього руху, а також утримання доріг в належному стані. Тому найближчим часом необхідно провести спільну нараду за участі представників служби автомобільних доріг у Волинській області для напрацювання плану роботи з їх вирішення.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів, яка передбачає збільшення штрафів за порушення «Правил дорожнього руху».

Зокрема за перевищення максимально дозволеної швидкості руху в населених пунктах більше 50 км/год. встановлюється штраф у розмірі 3400 гривень (раніше штраф за це правопорушення складав 510 грн.). За залишення місця ДТП встановлюється штраф 3400 гривень (до цього складав 225 грн.) та передбачається можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

У 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10200 гривень, а за повторне порушення – 40800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40800 гривень.

Також набуває чинності постанова уряду про зміну «Положення про порядок видачі посвідчення водія». Тепер термін дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становитиме два роки. Якщо особа не вчинила три або більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, водійські посвідчення видаватимуться на 30 років. В іншому випадку особа буде змушена повторно складати іспити на знання ПДР.

Планується запровадити покарання для водіїв, які спровокували ДТП у нетверезому стані, у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від п’яти до десяти років.

Коментарі
04 Квітня 2018, 23:51
Питання: бачачи нікчемність голови Рожищенської РДА, що заважає міському голові поїхати до начальника облавтодору чи керівника служби автомобільних доріг в області по цих питаннях і вирішити їх?<br/>Від чого більший ефект - від запитів, запитань чи від конкретних дій???
05 Квітня 2018, 00:35
Я троє суток шукав в інтернеті сігналку аж запарився зато потім з саундом катався по рожищі як придурок шоб стрес зняти і відчути себе реальним крутим ваділой
05 Квітня 2018, 09:37
А що Гайворонська незнає як ким і за що руйнуються дороги в місті та районі хто стоіть та прикриває Савченко при вступі на посаду дав маяк на діі по усуненню бездар з посад зашевелились?
05 Квітня 2018, 10:54
Покажіть це Безверхому,як він їзздить через Дубище в Вишеньки.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром