Сільчани з Копачівки хочуть аптеку

07 Березня 2016, 17:17
1559

До редакції Район.Рожище звернулися мешканці Копачівки зі скаргою на те, що в селі не має жодної, хоча б маленької, аптеки. І її не поспішають відкривати.

— Щоб купити елементарні ліки треба їхати в Рожище. Смішно, але буває так, що необхідні ліки коштують дешевше, ніж проїзд до райцентру і додому. Якщо врахувати, що в селі збільшується кількість дітей та є чимало людей похилого віку, то доцільно було б облаштувати аптеку з асортиментом популярних ліків, щоб не «ганяти» стрімголов в Рожище чи в Луцьк, якщо виникне потреба. Коли відкривали міні-маркет, нам обіцяли аптеку, але чомусь її так і не відкрили, — розповіла місцева мешканка Валентина.

Відомо, що невеличкий аптечний пункт в Копачівці колись був, літ 10-15 тому. Але його невдовзі закрили, мовляв, не рентабельно утримувати в селі аптеку. В сільській раді підтвердили: справді, місцеві мешканці давно хочуть в селі аптеку.

— Так, питання аптеки порушували на слуханнях, і навіть на сесії про це мова йшла. Ми не проти, щоб у селі запрацювала аптека, під це навіть є приміщення. Але чи схочуть фармацевтичні компанії створити тут щось подібне, не знаємо. Я особисто звертався в Рожище з такою пропозицією, однак мене відправили в головний офіс фармацевтичної компанії до Луцька і прозоро натякнули що «шкірка вичинки не варта», навряд чи хто візьметься за таке в селі, — прокоментував ситуацію Олександр Совтис, копачівський сільський голова.

Мешканці Копачівки не втрачають оптимізму і сподіваються, що все ж таки знайдеться небайдужа людина і таки відкриє аптеку в селі.

Коментарі
09 Березня 2016, 14:26
Є різні фармацевтичні компанії, можливо, і треба стукати у різні двері. Якби вийшло відкрити аптеку у Копачівці, її послугами користувалися б жителі навколишніх сіл.Це зручно для людей, і, думаю, аптека мала б нормальну виручку. У Рожищі їх скільки, і всі живуть!
10 Березня 2016, 12:22
У нас в селі стільки магазинчиків і всім вистачає покупців. В наш час люди хворіють не менше чим хочуть їсти. Тому про рентабельність аптеки в такому великому селі і не потрібно говорити. Швидше людині з тієї ж Башови, Олександрівки, Тростянки та й з багатьох інших прилеглих сіл приїхати по жарознижуюче сюди, чим доїхати до Рожищ. Та й своїх фармацевтів знайдеться не мало. хто б працював. Потрібно лише розумного господаря. щоб цим зайнявся.Тому, як сказала пані Валентина. стукаймо у різні двері і нам обов'язково відчинять!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024