В Копачівці відгуляли Масляну

07 Березня 2016, 15:32

З піснями і млинцями в Копачівці відгуляли Масляну.

Це перший досвід організації саме цього свята.

Ініціаторами виступили будинок культури та Свято-Вознесенський храм УПЦ. Організатори розповіли, що започаткувати свято думка зріла вже кілька років, однак завадили Майдан і події на Сході України.

- Ми організували свято з метою з’єднати громаду села, популяризувати Масляну та показати людям, що у нас є свої традиції. Молодь часто переймає Західну культуру, не властиву нам. До того ж потрібно нагадати людям, що скоро Великодній піст, тож після гуляння варто подбати і про духовне очищення, - розповіла Тетяна Лесик, керівник Копачівського будинку культури.

З цікавості на свято прийшло чимало сільчан. З вітальним словом виступив священик Свято-Вознесенського храму Михайло Лесик. В першу чергу згадали за тих, хто захищає нас на передовій, загиблих вшанували хвилиною мовчання. Далі батюшка зробив невеликий екскурс в історію Масляниці як свята загалом.

2

 

На імпровізованій сцені лунав святковий концерт.

Потішила співом ще зовсім юна, але дуже талановита Вікторія Сендецька.


 

 «Смачними» та запальними піснями розважали гостей аматорський колектив будинку культури та вокальний гурт «Пісенне мереживо», родина Конуців та інші учасники художньої самодіяльності.








 




 

Завершив концерт своїм виступом вчитель історії Копічівської загальноосвітньої школи Сергій Янішевський.


 

Після концерту гостей чекав ароматний куліш та святкові млинці. А на вогні кожен з присутніх міг приготувати свої страви.

Загалом, празникування людям сподобалось. Чимало мешканців села констатували що свято вдалося, тож якщо воно стане традиційним щороку – заперечувати не стануть.