Незвані гості: українських субсидіантів чекають перевірки ревізорів

01 Квітня 2018, 12:00
3813

В Україні планують розширити повноваження соціальних інспекторів.

«Ревізори» зможуть відвідувати одержувачів соціальної допомоги, в тому числі і субсидіантів, і ініціювати перевірки матеріального становища сімей, – передає korupciya.com.

Як розповів заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко, на даний момент законопроект знаходиться в парламенті, при цьому, за словами чиновника, “Рада не поспішає” розглядати документ. “Перевірка проводиться і зараз, але щоб поліпшити її якість, потрібно приймати законопроект”, – пояснив заступник міністра.

Згідно з проектом закону, соціальний інспектор має право:

– контролювати призначення соціальної допомоги;

– перевіряти відомості, які впливають на встановлення права на отримання соціальної підтримки;

– ініціювати обстеження соціальними аудитором матеріально-побутових умов сімей;

– відвідувати одержувачів соціальної підтримки за місцем проживання з метою визначення достовірності відомостей про ступінь нужденності і можливості знаходження додаткових джерел для існування;

– безкоштовно отримувати дані, необхідні для встановлення права на соціальну підтримку;

Якщо документ ухвалять, в першу чергу “ревізори” підуть з перевірками до тих субсидіантів, до яких у соціальних служб виникли питання.

До слова, в Україні, залежно від сезону, субсидії отримує від 40% до 65% населення. Ця цифра майже в три рази вище “норми”. Українська програма, як кажуть в Європейському банку реконструкції та розвитку, не відповідає “кишені країни”.

Знизити кількість пільговиків можна за рахунок більш жорсткого контролю і посилення умови для отримання знижки. На такі непопулярні кроки, особливо з урахуванням наближення передвиборчої кампанії, українська влада йти не поспішає.

Коментарі
01 Квітня 2018, 19:19
Хай краще займуться підприємствами які уникають оподаткування такі як Теремно хліб бо працює багато людей а керівництво заставляє працівників оформлятись як підприємець бо їм так вигідніше ось вам і надходження до бюджету а не простим людям різні причини придумувати як би не дати найближчим часом не потрібно буде за Україну воювати бо з таким житям вже і так на заробітках скільки наших громадян щоб вижити олігархи і депутати всіх мастів схаменіться
01 Квітня 2018, 21:22
нема чого кормити дармоїдів забрати супсидії взагалі! Внас немає кому їх давати
02 Квітня 2018, 11:46
Так, все правильно Ви говорите, багато на заробітках, будинки будують, автомобілі купують - і далі продовжують отримувати субсидії...
02 Квітня 2018, 15:08
Давно тебе головою в унітаз макали? вже забув?
02 Квітня 2018, 16:41
це мабудь не протого володю ти подумав . Івсеж такі супсидії це марна трата грошей на дармоїдів
06 Квітня 2018, 22:05
повністю підтримую...а то (:шо та Україна дала)- говорять::нічого не дала повертайте
23 Квітня 2018, 23:09
На заробітках кажете...а ви там були....знаєте що таке бути чужинцем.... Як там легко....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024