Рожищенський відділ культури: про героїв пам'ятаємо!

04 Березня 2016, 10:00
2104

У Рожищенському районному відділі культури підбивали підсумки творчої, фінансово-господарської діяльності закладів культури, мистецтва та охорони культурної спадщини у 2015 році.

Зокрема, у селі Вічині відбулось урочисте посвячення могили та пам’ятника воїна УПА Петра Козака, котрий загинув у бою з фашистськими окупантами 26 вересня 1943 року, — поінформувала Район.Рожище Тетяна Новосад, начальник Рожищенського районного відділу культури.

У селі Квітневе відкрито і освячено меморіальний знак «Борцям за волю України. Жертвам комуністичного терору с. Квітневе», який виготовлено з ініціативи громадського діяча та учасника Євромайдану Миколи Ревука, родина якого постраждала під час комуністичного терору.

        Відкрито меморіальні дошки загиблим воїнам в зоні АТО:

  • Олександру Плоцедиму (уродженцю м. Рожище), який воював за єдність та цілісність держави на сході України у складі 24 –ї окремої механізованої бригади спочатку військових дій на Донбасі та загинув від снайперської кулі — в загальноосвітній школі №3.
  • кіборгу Василю Смолярчуку (уродженцю с. Тристень), який  воював у складі стрілецької 80-ї окремої високо – мобільної десантної бригади, загинув під завалами Донецького аеропорту — в загальноосвітній школі с. Тристень.
  • Протягом року було продовжено роботу по паспортизації  пам’яток історії монументального мистецтва та архітектури.  На даний час виготовлено 42 паспорти та облікові картки.
Коментарі
04 Березня 2016, 23:52
Пані Новосад вже патріоткою стала. І Смолярчук загинув під завалами ДОНЕЦЬКОГО АЕРОПОРТУ. ВЖЕ ЗАБУЛА ПРО ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ аеропорт.
05 Березня 2016, 22:43
А яким боком Новосад примазалася до встановлення пам'ятних дошок Плоцедиму та Смолярчуку????? Ці дошки встановлювала Самооборона!!!!!
08 Березня 2016, 11:58
<p>ти ... дніпропетровська ,що ти робила цілий рік?!.Пробухала і прошвендяла а тепере роботу інших виставляєш за свою,скоро ти будеш робити в другому місці.</p>
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024