У Рожищі презентували альманах «Світязь»

26 Березня 2018, 19:47
Петро Коробчук, Микола Мартинюк, Ольга Ляснюк, Надія Гуменюк та Сергій Цюриць 4168
Петро Коробчук, Микола Мартинюк, Ольга Ляснюк, Надія Гуменюк та Сергій Цюриць

У Рожищенській районній бібліотеці для дітей відбулася презентація 22 числа альманаху «Світязь» – друкованого видання обласної організації Національної спілки письменників України.

У теплій, дружній атмосфері, яка завжди панує у рожищенській книгозбірні, зібралися школярі, місцева інтелегенція, поціновувачі творчості письменників, які приїхали презентувати альманах. Директорка бібліотеки Світлана Матвійчук, а цього дня ще й ведуча, представила присутнім обласних гостей.

1
Директорка бібліотеки Світлана Матвійчук, а цього дня ще й ведуча, представила присутнім обласних гостей
Директорка бібліотеки Світлана Матвійчук, а цього дня ще й ведуча, представила присутнім обласних гостей

2

Голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк, розповіла історію альманаху, труднощі при підготовці видання та познайомила з структурою й авторами альманаху.

«Альманах «Світязь» – творча візитівка письменників Волині, своєрідний звіт роботи Волинської організації НСПУ за рік. Відтак, 22 число (за 2017 рік) альманаху вийшло за межами Волині – у Житомирі, у ТОВ «Бук-друк», накладом 700 примірників за фінансової підтримки Волинської ОДА. У новому числі видання – традиційні рубрики: «Спалахи», «Духовні джерела», «Незабутні», «Лісова пісня – 2017», «Поезія», «Проза», «Письменник – дітям», «Наші ювіляри», «Молода муза», «З погляду читача», «Слово читача», «Книжкова полиця», «Автори номера», - презентувала книгу пані Ольга.

1
Голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк презентує альманах «Світязь»
Голова обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Ляснюк презентує альманах «Світязь»

За словами очільниці обласної організації Національної спілки письменників України, альманах існує з 1991 року, його заснував світлої пам’яті Василь Гей, який очолював організацію 17 років.

«Друкуючись у «Світязі», письменник щоразу повинен проявляти себе в іншій іпостасі – тобто двічі поспіль, скажімо, поезію подавати не можна. Непрості, звісно, зараз часи для альманаху, бо й видавати і правити його на відстані – дуже непроста робота. Письменники переконані, що «Світязь» – як візитівка письменників Волині повинен і готуватися, і видаватися на Волині», - зауважила Ольга Ляснюк.

1

2

Під час презентації альманаху перед присутніми виступили видатні краяни, члени НСПУ Надія Гуменюк, Сергій Цюриць, Петро Коробчук та Микола Мартинюк. З усього сказаного, зрозуміло, що у 22 числі альманаху Волинської організації Національної Спілки письменників України «Світязь», поживу для душі й цікаву інформацію для роздумів знайде читач будь-якого віку й уподобань.

На завершення зустрічі читачі дякували волинським митцям за тепле та щире спілкування і купували книги з автографами.

1

1

1
Сергій Цюриць
Сергій Цюриць

1

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024