Закликаємо рожищан до участі у флешмобі «Я годую птахів»

17 Березня 2018, 12:40
4242

Після незначного потепління в Україну знову повернулися чималі морози і сніг. І така погода, за прогнозами синоптиків, триватиме не менше тижня.

Хоч у березні сніг та мінусова температура — не рідкість, але з теплих країв почали повертатися птахи.

І замість сонця й тепла їх зустріли сніг і холод. Тож саме час ще з більшим ентузіазмом продовжити підгодівлю друзів наших менших.

«Мороз та брак їжі – дві головні причини загибелі птахів. Від холодної та голодної смерті маємо врятувати їх ми, люди, - пише в листі до редакції Район.Рожище мешканка райцентру, Наталія Кротюк. – Я сьогодні рознесла трохи їжі птахам.

Безкоштовно 2 кг корму дав підприємець Олександр Кучірка з магазину «Дивосвіт», трохи купила сама. Кормушки легко зробити з пластикових пляшок. Але мені самій не впоратися! Тому прошу рожищан долучитися до доброї справи. Адже птахи повертаються. Нещодавно бачила граків…».


Район.Рожище закликає рожищан до участі у флешмобі #Я_годую_птахів. Розміщуйте фото підгодівлі пернатих у мережі Facebook під цією інформацією, або надсилайте нам на електронну адресу [email protected]. А ми публікуватимемо їх на сторінках інтернет-видання Район.Рожище. Не забувайте вказувати ваше ім’я та прізвища та коротко описати, як ви допомагаєте птахам.

Пам’ятаймо, птахи справжні друзі. Вони не тільки прикрашають ліси, парки, вони ще й справжні помічники людини. Знищуючи величезну кількість комах, птахи зберігають урожай ланів і садів, захищають від пошкоджень дерева.

Отож бережімо й захищаймо наших пернатих друзів і помічників!

Коментарі
17 Березня 2018, 15:49
ще будь ласка не забудьте про беспритульних тварин вони вже всі повимерзали а ще краще просто не викидайте їх на вулицю бо ми повинні відповідати за тих кого приручили
17 Березня 2018, 20:32
Шпаки теж вже є.....
17 Березня 2018, 22:09
Птахів годую цілу зиму, маю годівницю вдома. Зерном а не спеціальним кормом! Та вони і цьому раді! І безпритульних собак та котів пригощаю тим, що несу, або купити можна яку булку-сосиску, за що часом отримую « на горіхи» від незадоволених, мовляв принаджую всяку заразу! Та всеодно робила і буду це робити! Бо те, як ми відносимось до тих, хто не може нам дати здачу( до братів наших менших), говорить про нашу культуру і розвиток як суспільства!
18 Березня 2018, 01:04
Повністю з вами погоджуюся і розділяю вашу позицію. Птахів годую цілу зиму. І собак підгодовую: коли своїм купую, ділюся з вуличними. Але мені зауважень не роблять ;) видно на обличчі написано: а тільки зачепіть.
18 Березня 2018, 22:08
Тут у Фейсбуці добрі люди оголосили тривогу: допомога бузькам! Лелеки виявляється прилетіли уже! У них все за розкладом! Хто ж то знав , що зима знову з морозами вдома іх чекатиме! Рожищани! Не проходьте мимо, якщо побачите змерзлих птахів- рятуйте чи годуйте( ідять все: кашу , картоплю варену, субпродукти курячі підійдуть) до смітників ідуть, колись біля 13 будинку бачила! Можна знесилених до хати в хлів забрати, перетримати! Ще ж не довго тоі зими! 26 обіцяють потерління!
19 Березня 2018, 22:37
Мій телефон 099 433 83 62 . Повідомляйте, будь ласка, хто де бачить лелек, по Рожищенському району, будемо організовуватися та їхати підгодовувати птахів, аби пережили морози! Дякую! Не будьте байдужі!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024