ТзОВ «Німб-7» поверне державі земельну ділянку вартістю понад 2,7 млн. грн

16 Березня 2018, 18:25

ТзОВ «Німб-7» поверне державі земельну ділянку вартістю понад 2,7 млн. грн.

На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Рожищенської районної державної адміністрації до Товариства з обмеженою відповідальністю «Німб-7», державі повернуто земельну ділянку вартістю понад 2,7 млн. грн., - повідомляє прес-служба прокуратури області.

У ході вивчення стану законності при використанні земель на території Рожищенського району прокурори з'ясували, що у травні 2010 року ділянка площею майже 7 га за межами села Крижівка на території Луківської сільської ради Рожищенського району була надана підприємству для видобування піску, проте орендар не платив орендної плати за неї.

Окрім того, у серпні 2016 року Волинський окружний адміністративний суд анулював виданий ТзОВ «Німб-7» дозвіл на видобування корисних копалин.

Відтак прокуратура зверталася до суду, аби стягнути із господарського товариства заборговану орендну плату, розірвати договір оренди землі, укладений між райдержадміністрацією і цим суб’єктом господарювання, та повернути землю державі. Рішенням суду позов прокуратури було задоволено.

Тепер за актом державного виконавця земельну ділянку передано Рожищенській районній державній адміністрації Волинської області.