Тепла весняна погода очікує рожищан у вівторок, 13 березня

13 Березня 2018, 04:15
2563

По весняному тепло буде 13 березня у Рожищенському районі.

У вівторок, 13 березня, очікується +6..+11 °C, вдень без опадів, а зранку та ввечері можливий дощ, туман, слабкий вітер. Завтра: +6..+10 °C, переважно без опадів, туман, легкий вітер.

Синоптик Наталія Діденко, пише про погоду в Україні на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook: «13 березня, та найближчими днями в Україні домінуватиме вологе атлантичне повітря, яке носитимуть, як відра з водою, атмосферні фронти. У вівторок дощі пройдуть на Заході, на Одещині, Миколаївщині, Вінниччині, Житомирщині, Київщині, в області Кропивницького. 

На решті території - поки що без опадів. Сильний вітер буде завтра. Температура повітря найближчої ночі 0+5 градусів, на сході 0,-5 градусів. Завтра вдень +3+9, на Заході та Півдні +4+14 градусів. У Києві завтра періодично дощ, періодично прояснення. Важливо - поривчастий, до сильного, вітер! Вночі +2, вдень +6 градусів. У кінці тижня, 17-18 березня, Київ також потрапляє у зону несприятливої погоди - відновлення морозів та опади».

Також синоптик зазначає, що намічається морозний реванш: «17-18 березня в Україні ускладниться погода. Знову почне тиснути повітряна маса арктичного походження і знижувати температуру повітря до -10-12, а на північному сході до 12-16 градусів морозу. А з південного заходу знову до нас міриться у гості активний циклон із сильними опадами. Цур йому, пек йому. Протиборство північного холоду та південного циклону спричинить штормовий вітер. Цей прогноз трохи завчасний, буде уточнюватися. Проте будьте уважними та обережними».

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Василя, сповідника. У народі помічено, що цей день завжди буває теплим, щоправда і дощ може бути, але це хороша прикмета: на багатий врожай і хороше літо. Наші пращури спостерігали, як тануть круги навколо дерев, по цьому судили про весняну погоду: "круті краї, крута і весна буде, пологі - весна буде протяжною". 13 березня вважається астрономічним рубежем зими і літа.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024