Районні бібліотекарі навчалися працювати в соцмережах

26 Лютого 2016, 11:30
1710

"Бібліотека в соцмережах. Персональний бренд бібліотекаря в інтернеті" — такій темі було присвячене друге заняття в рамках проекту "Школа бібліотечного журналіста".

Редакторка інтернет-видання Район.Рожище, журналістка, експертка з просування у соціальних медіа Алла Ожиєвська ознайомила присутніх бібліотекарів району зі актуальними статистичними даними щодо активної аудиторії соцмереж, відмінностей у стилістиці контенту, залежно від типу соцмережі, та правильного вибору формату просування послуг бібліотеки (група, спільнота, подія, персональний профіль).

Тренерка наголосила на важливості правильного оформлення та ведення особистого профілю бібліотекаря, адже "адже бібліотекар — обличчя бібліотеки", зокрема місця роботи, аватарки, обкладинки, публікації відповідного тематичного контенту.

Свіженьким кейсом про важливість соцмереж у роботі працівників Храму книги став приклад з мешканкою села Валер'янівка Євгенією Папко. Почалося все... зі звичайнісінького посту на Фейсбук на сторінці рожищенського бібліотекаря Катерини Олексюк про активну читачку. У результаті — публікації в регіональних та всеукраїнських ЗМІ, кілька телевізійних сюжетів. І от на днях — стаття на польському літературному порталі Booklips.pl.

Після теоретичної частини учасники тренінгу задавали запитання та активно обговорювали роботу бібліотекарів у соцмережах, аналізуючи конкретні профілі, групи та сторінки. 

Захід уже традиційно пройшов у форматі бібліо-кав'ярні з кавою та печивом. 

2

2

2

1

2

Почитати ще:

"Як написати так, щоб опублікували"​

Про читачку Євгенію Папко з Валер'янівки написав польський літературний портал​

Бібліотекарі району опановуватимуть… нові професії

4 сільські бібліотеки району мають власні інтернет-блоги

Коментарі
26 Лютого 2016, 23:46
при всій повазі, скільки ви з тією бабою з Валерьянівки будете носитись
01 Березня 2016, 18:51
Це лише тільки початок.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024