Адміністративна реформа: в РДА консультували сільських голів

25 Лютого 2016, 20:00
1370

В РДА  провели чергове засідання робочої групи з проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Рожищенському районі.

Головам сільських та селищних рад було надано консультації, як правильно проводити просвітницьку роботу в  громадах. Реформа місцевого самоврядування повинна базуватися насамперед на новій територіальный основі, а якщо розглядати це конкретніше, має відбутися зміна адміністративно-територіального устрою, також потрібно буде передати повноваження та ресурси на місця.

«Деякі громади не підтримують процес об’єднання, мотивуючи своє рішення недосконалістю законодавчої бази та відсутністю перспектив і бачення подальшого існування громад та населених пунктів. Така ситуація свідчить, що, попри вже проведену інформаційно-роз’яснювальну роботу, громадянам і досі бракує об’єктивної інформації щодо перспектив, які відкриваються перед громадами у зв’язку з децентралізацією влади» – наголосила Інна Гайворонська, голова Рожищенської РДА.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024