У березні – 4G, а в травні – субсидії: як зміниться життя українців навесні

10 Березня 2018, 17:15
3536

Наступила весна, яка принесе українцям чимало новинок: швидкий мобільний інтернет, договори з лікарями та перегляд субсидій.

Про те, які ще зміни чекають країну, в матеріалі korupciya.info.

Березень
Уже в цьому місяці Україні обіцяють мобільний зв'язок четвертого покоління. Оператори заявили, що до кінця березня стандарт 4G запрацює в усіх великих містах. Але вже зараз на сайтах операторів українці можуть перевірити, чи підтримують їх телефони та SIM-карти новий стандарт зв'язку.

У березні 498 тис. військових пенсіонерів отримають підвищені виплати – Кабмін опублікував відповідне рішення. В середньому вони збільшаться на 1500 грн. Приблизно на 500 грн виростуть і щомісячні страхові виплати за виробничі травми.

З початком весни народ залишиться без телеграм. Українські поштамти припинять надавати цю послугу "з минулого" – через її дорожнечу (одне слово – 5 грн) і низький попит. З'явиться чотири нових бюджетних авіарейси зі Львова – в німецький Дортмунд і польські Ольштин, Гданськ і Катовіце. Ціна польоту в Польщу – від 280 до 1200 грн в одну сторону. А ось переліт в Дортмунд обійдеться в 720 грн і вище. І наостанок, 25 березня країна перейде на літній час і переведе стрілки годинника на 60 хвилин вперед.

Квітень
1 квітня – старт медреформи. Ми зможемо обирати собі лікарів, підписуючи з ними декларації, і гарантовано отримувати первинну медичну допомогу безкоштовно. Ще обіцяють підвищення мінімальної зарплати з 3723 до 4100 грн. Як заявив віце-прем'єр Павло Розенко, рішення про це Кабмін прийме за результатами першого кварталу.

А ось квитки на потяги подорожчають – з квітня "Укрзалізниця" підніме ціну на 10%. В середині весни зміняться і правила виїзду за кордон неповнолітніх дітей. Нині чинний "Проїзний документ" дитини повністю перестане діяти, а замість нього потрібно буде пред'являти повноцінний закордонний паспорт.

Травень
В кінці весни чиновники переглянуть субсидії. Відзначимо, що два роки поспіль Кабмін поступово скорочує соцнорми на споживання послуг ЖКГ, не виключено, що і в цьому році їх знову зменшать.

У травні українців також чекає новий прямий авіарейс – на цей раз з Києва в індійський Делі. Ціни на квитки обіцяють назвати найближчим часом.

Гуляємо 15 днів

Українців чекали чотири вихідних з 8 по 11 березня в честь Міжнародного жіночого дня. Правда, заради цього доведеться сходити на роботу в якусь суботу. В честь Великодня відпочиватимемо три дні – з 7 по 9 квітня. На честь Дня праці – чотири, з 28 квітня по 1 травня (але відпрацюємо один день 5 травня, в суботу). Вихідним буде і 9 травня (День Перемоги). А святкувати Трійцю три дні – з 26 по 28 травня.

Коментарі
11 Березня 2018, 18:36
" Наступного тижня (!) на украінців чекають 4 вихідних". Що ми проживемо цей тиждень знову? Матеріал опубліковано вчора
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024