«Мовчи жінко, твій день 8 березня»: рожищанка закликає замислитися над історією свята

08 Березня 2018, 17:37
8050

На електронну адресу Район.Рожище надійшов лист від мешканки району Ірини.

Молода жінка пише про своє ставлення до святкування «Міжнародного дня жінок та миру».

Лист подаємо без змін.

Кожного року в нашій країні, незадовго до 8 березня, постає питання щодо скасування вихідних на державному рівні приурочених до «свята» під назвою «Міжнародний день жінок та миру». І ця тема багатьох громадян просто виводить із себе, адже її обговорюють та розписують всюди, де тільки можна.

Керівництво нашої держави, яке просто кричить на весь голос про глобальний процес декомунізації, насправді ж використовує дане питання, як свого роду інструмент маніпуляції громадянами та окозамилювання.

Якщо більш детально пояснити, то це виглядає так – процес відвертання уваги громадян держави від зациклення їхньої уваги на більш раціональних, практичних та важливих питаннях, які стосуються, наприклад, щоденної інфляції, енергетичної кризи, безробіття, проблем у сфері охорони здоров’я та здоров’ї нації загалом, не говорячи вже про війну та способи збагачення певних керівних структур та окремих осіб, пов’язаних із нею.

Я не хочу копіювати сторінку в «Вікіпедії», яка містить офіційну інформацію щодо походження свята «8 березня», а точніше – «Міжнародного дня прав жінок і миру» та біографії жінок першопрохідців на стежці емансипації, її ви можете прочитати будь-коли для свого саморозвитку.

Але я хочу написати свою думку щодо вмісту інформації на цій сторінці, і я розумію, що ви маєте повне право не погоджуватись зі мною. Але все ж погодьтесь із тим, що енциклопедія розповідає лише про політичну, юридично-законодавчу складову процесу емансипації, яка проявлялась мітингами, демонстраціями та поступками владних структур чоловічого світу.

Також на просторах інтернету гуляє інформація кардинально відмінного змісту, не використовуваного міжнародними організаціями і світовою спільнотою. Стаття має досить заангажований та монополярний зміст, але вона існує і її тези все ж використовуються, для аргументації необхідності відміни «жіночого дня».  

Дана стаття має таку назву: «Свято 8 Березня не має жодного стосунку ні до української історії, ні до нормальної жінки взагалі. Жодного підґрунтя для святкування цього свята нема. Це все рудименти совєтської доби». В ній відображена суцільна критика найвідоміших феменісток єврейського походження - Рози Люксембург і Клари Цеткін.

Автор наголошує на тому, що вони були організаторками мітингів на яких за свої права боролися не текстильниці, а звичайнісінькі… повії. Даною версією переважно люблять користуватись особи із вузьким світоглядом та полярністю мислення, які судять в міру свого розвитку інтелекту. Але це їх право і ця версія також має місце бути.

Дана версія все частіше і частіше звучить в нашому суспільстві в досить агресивному форматі. І посилаються  лише на дані аргументи, без вмикання логіки. Не бажаючи зрозуміти того факту, що даних осіб совок міфізував і зробив обличчям плакатів, статей та малюнків в книжках для історії.

Радянська влада все гарно припудрила в своїх звичних традиціях пропаганди та у вигляді казок подавала дітям на уроках історії, так би мовити зробила формат. Як то кажуть, все в дусі революції. Але ж це лише верхівка айсберга, основа вся під водою стереотипності та цензури – про неї люди дізнаються в процесі дорослішання, але чомусь не замислюються над елементарними речами, набагато буденнішими і приземленими.

Я не хочу применшувати внесок осіб, які боролись за свої права на політичному фронті. Я лише хочу внести маленьку ясність.  Ми всі дорослі люди, і вивчали анатомію та фізіологію людини, а особливо для багатьох цікаву в школі тему статевих відмінностей.

Звичайно ж не всі її вивчили, але як говорили великі мислителі, - «Ну то таке…». Невидимим локомотивом у становленні сучасного рівноправ’я та однакових можливостей став розвиток промисловості, зокрема, хімічної (фармацевтика, нафтопереробна галузь та всі її похідні продукти, які є матеріалами для синтетичних речовин), легкої (текстильна, швейна та ін.), та звичайно ж розвиток медицини (гінекологія та акушерство).

Всі ці блага цивілізації збільшили жіночу мобільність, фізичні можливості. Якщо почитати про давні засоби жіночої гігієни та знеболювальні речовини, які використовувались жінками в минулому, то стає страшно, навіть моторошно певною мірою. Жінки до моменту винайдення та вдосконалення ЗЖГ були, так би мовити, приковані до свого дому, та обмежені в можливості пересування через фізіологічні нюанси.

Також не потрібно забувати про низку релігійно-світоглядних забобонів та заборон, які мали місце в минулому. Досить якісно відображена проблематика даного питання в монографії Ірини Ігнатенко «Жіноче тіло у традиційній культурі українців». Дана дослідницька робота розкриває основні проблеми пов’язані з особливістю жіночої фізіології, відкриває суть та причини виникнення обмежувальних рамок для повноцінної функціональності жінки та залучення її до розвитку економіки у всіх її аспектах.

Не менш важливим є винайдення та вдосконалення засобів контрацепції, адже ми знаємо про те, що в недалекому минулому жінки народжували в середньому 5-10 і навіть більше дітей за свій дітородний період. А це означає, що їхня роботоздатність, мобільність були обмеженні періодом виношування дитини, який чергувався із доглядом за грудним немовлям.

Цей період тривав з паузами 20-25 років (15-40 років) як мінімум, а це пік фізичних кондицій обох статей. Через елементарне зношення тіла, виникали проблеми із здоров’ям через відсутність належної медичної допомоги та звичайного браку знань в цій сфері. Нестача знань у жінок-повитух, а згодом і фельдшерів, часто безповоротно травмував жіночу репродуктивну систему, і робив їх неповноцінною ланкою суспільства.

Таким чином ускладнював їхнє життя з іншої сторони. Перелічені блага та продукти цивілізаційного прогресу ХХ століття нівелювали дані проблеми, зменшивши їх вплив на життєдіяльність жінки в цілому. Отже, без даних продуктів людського винахідництва та інтелекту, жінки ніколи б не змогли працювати на одному рівні зі чоловіками, по 5 днів на тиждень, а то і більше. Навіть вищезгадані мітинги та демонстрації не були б такими масовими, через не можливість учасниць їх відвідувати.

Особисто я підтримую відміну свята на державному рівні, тому що свято вже віджило своє. Його зміст і суть просто деформували у всіх можливих варіантах. Радянська машина насправді ж ніколи не ставила собі за мету досягнення рівності прав та можливостей між статями, а просто постійно експлуатувала жінок в цілях совкової експансії.

За 70 років свого існування підлаштовувала суть існування даної дати під власні потреби (поширення радянської чуми в світі), а не жіночі, використовуючи методику роботи «Міністерства правди» описаною Джорджом Орвеллом в романі-утопії - «1984». Дана напрямок процесу видозмінювання мети існування червоної цифри в нашому календарі, чітко проаналізована українською науковицею Оксаною Кісь в статті - «Украдене свято: історичні трансформації смислу 8 березня».

Дана траєкторія привела нас до ось такої картини сьогодення - це вже не сімейне свято, коли ти можеш провести його із рідними, як у дитинстві, воно окуталось не зовсім приємними обгортками сучасності. Існує така приказка, що в кожному жарті є доля правди…

Як ми бачимо із різних гумористичних програм, сценарій святкування дня «богинь», «берегинь», «жіночності та краси», «весни» виглядає приблизно так: розваги на не тверезу голову в людних місцях, які проходять досить бурхливо, не зовсім адекватно, без прорахування наслідків, і звичайно не один день ця вся феєрія триває.

Жінки, які досить епічно святкують день свого «Я ж жінка, я ж богиня, мені всі щось винні…» і т.п, насправді просто ганьблять жіночу сутність своєю поведінкою, даючи підстави чоловікам не поважати себе. І своєю поведінкою збільшують прірву нерозуміння між статями.

Не дарма в народі гуляє фраза «Мовчи жінко, твій день 8 березня». Якщо і відмінять, то нічого страшного не станеться, і це факт. Економіці країни ж не прийде крах через не продані квіти чи більш дорогі подарунки задобрення. З огляду на збутову політику «контор» сфери торгівлі і сфери послуг, і звичайно ж український жлобський менталітет, не витрачання ваших коштів лише може позбавити їхніх власників значного прибутку.

Ви самі ж добровільно вкорінюєте традицію переплачування приурочену до певних свят, і підгодовуєте цього маркетингового паразита, який висмоктує кошти із вашого ж гаманця. Вибір за вами бути, чи не бути суб’єктом творіння заробітку еквівалентному квартальним прибуткам вище згаданих структур, які продають товари і послуги за завищеними цінами.

Ще одним аргументом є той факт, що список країн, в яких святкують «Міжнародний жіночий день», за рівнем соціального розвитку та рівнем життя населення знаходяться поза межею бідності.

На початку XXI століття цей день залишається державним святом у низці пострадянських та соціалістичних країн: Азербайджані, Анголі, Білорусі, Буркіна-Фасо, В'єтнамі, Грузії, Північній Кореї, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Китаї, Республіці Конго, Лаосі, Молдові, Монголії, Непалі, Таджикистані, Туркменістані, Росії, Уганді, Україні.

В розвинених країнах з найвищим рівнем ВВП на душу населення питання щодо гендерної рівності чи нерівності взагалі не обговорюються на жодному рівні держаного управління та населенням в цілому. Для країн, так би мовити, «першого світу» дана проблема віджила своє у зв’язку із формуванням нового типу мислення в суспільстві, де рівність статей – це звичайна буденність, нічого особливого, ніби так було завжди.

Хочеться поставити питання: «Якщо ми боремось за рівність прав, то чому ми надаємо собі особливий статус щодо чоловіків?», «Чому вони нам мають бути чимось зобов’язані?». Ми ж однакові, ми рівні, так же ж? В чому тоді логіка поведінки суспільства? І так чоловіки постійно скаржаться на відсутність логічного, послідовного та раціонального мислення в жінок.

То може краще почати мислити по-іншому, міняти все із середини і починати будувати реальну рівність? Яка насправді полягає в елементарному праві вибору, праві буди господарем свого життя, брати відповідальність на себе, постійно розвиватись і вчитись приймати цю рівність як належне.

А в результаті «маємо, шо маємо». Бо інколи доходить до абсурду, коли дами вимагають iPhone чи ще якусь іншу річ доказу любові в своїх чоловіків, навіть у тих, які цілими днями сидять в окопах на передовій, в холоді та багнюці, із ризиком загинути чи стати інвалідом. «Ти спочатку подаруй, і я буду весь рік хорошою…». Потрібно викорінювати цей совковий стереотип і повноцінно розуміти суть поняття – рівність. 

Чомусь мені згадалась розв’язка фільму «Великий Мерлин (Merlin)» 1998 року. Способом подолання головної негідниці фільму було просте її забуття. Відвернулись і забули богиню – от і все, ніякого колеса не видумували. Таким способом відібрали у неї джерело її сили – віру людей і їх молитви до неї.  Так весь Західний світ зробив із гендерною нерівністю. А наше суспільство і досі не може осягнути такого елементарного способу вирішення проблеми.

Жінкам, які себе люблять та цінують, які є самодостатніми та відповідальними за своє життя, зачасту байдуже на «8 березня». Їхня голова зайнята саморозвитком, роботою, постійним триманням себе в формі, доглядом за зовнішнім виглядом та внутрішнім духовним збагаченням, їм не до цього.

Вони не живуть заради одного дня в році, а кожного дня творять свою реальність та реальність близьких їм людей. Адже навіть цариця наук доводить той факт, що цифра 365 явно більша за цифру -1. Всі погодяться з тим фактом, що постійні адекватні взаємовідносини між статтями – це куди приємніше, ніж матеріальний подарунок раз на рік. Куди краще щоб була постійна підтримка та розуміння один одного, щоб був затишок та відчуття безпеки, відчуття впевненості в завтрашньому дні, щоб була взаємоповага та довіра, і т.п.

І це все реально, просто потрібно осягнути елементарні речі, що люди – не половинки, а цілісні повноцінні суб’єкти, які мають власні потреби і бажання. Щоб легше до всього відноситись, я можу порадити почитати пізнавальні книжки, такі як: «Чоловіки з Марса, жінки з Венери» Джона Грейя, «Мова взаємовідносин (чоловік і жінка)» Аллана і Барбари Піз та багато інших. Також не менш важливим є виявлення своєї мови любові і мови близьких людей. А їх, як відомо, є 5: слова заохочення, час, подарунки, допомога, дотики (Чепмен Гері «П’ять мов любові).

Ще досить цікава та корисна книга Діка Франса Свааба – «Ми – це наш мозок». Дослідницької наукової літератури є вдосталь. Одним словам, не полінуйтесь та почитайте корисні книги, які дадуть вам змогу мислити не полярно, а з розумінням відноситись до протилежної статі, вони навчать вас простіше відноситись до речей, адже вони відкривають їх суть, пояснюють причини всіх явищ.

Розширюйте свій кругозір і вчіться знаходити  золоту середину  у всьому кожного дня.

Коментарі
08 Березня 2018, 19:55
Ну типу правильно все написано але сильно многа букаф
08 Березня 2018, 20:00
Цілком згідна!!!
08 Березня 2018, 20:47
не згідна категорично описані поодинокі випадки поводження жінок у це свято а багатьом дуже приємно що про тебе згадають як про колегу жінку і маму
08 Березня 2018, 20:56
Букв в самий раз.<br/>Класно написано.
08 Березня 2018, 21:01
Гарна стаття! Змістовна, для розширення кругозіру. Я багато на що відкрила очі. Завжди від цього свята тхнув маркетинговий присмак. Чоловіки як роботи йдуть купляти квіти. Якщо тебе цінують, для цього не потрібно чекати 8 березня. Автору лайк! :)
08 Березня 2018, 21:01
&quot;Слишком много текста&quot;-не хочете святкувати-прапор в руки(мийте ,прибирайте,варіть в цей день...),а деякі жінки,дівчата,бабусі тільки в ЦЕЙ день отримують в подарунок ті самі квіти чи цукерки,чи навіть каву в ліжко (буває і таке..так-так...)і ,повірте пофіг їм та історія свята і з політикою тодішньою вкупі-головне увага в єдиний, можливо,день...)Це за кордоном можна відмінити-бо там чоловіки квіти через день дарують,в ресторани кожного тижня водять,і подарунки без поводу навіть.....гроші і виховання не таке як у наших....а в нас таких одиниці...то хоть це свято їх зобовязує на якісь поступки..чи може таких свят у нас купа в році?хай не святкує в себе в родині,а не виносить для всіх...
08 Березня 2018, 21:09
Томо, в цій статті написано, що нас так привчили, нас виховували в цьому дусі і чоловіків також... що одного дня вистачить буди хорошим, приділяти увагу, дарувати подарунки і т.п. Нам потрібно міняти ці звички і вчити наших дітей не чекати 8 березня щоб зробити приємність. Це ж доказ тому, що ми самі себе недооцінюємо та не любимо, що погоджуємось на 1 день....
08 Березня 2018, 21:23
Анно, ви праві, не треба погоджуватись на менше.
08 Березня 2018, 21:24
Анно, ви праві. Не треба погоджуватись на менше.
08 Березня 2018, 21:25
Краще щоб взагалі не забували, тоді не доводеться про себе нагадувати в цей день своїм розцяцькованим виглядом.
08 Березня 2018, 23:21
Це свято було,є і буде.....Порохоботи нічого не зробивши в цій державі щось намагаються змінити....Це свято весни,його ждуть не тільки жінки ,а й мужчини,щоб незалежно від обставин приділити хоч трішки уваги своїм жінкам....
08 Березня 2018, 23:22
Якщо чоловіки Вас згадують і роблять приємності лише ра з в рік і то з обов'язку свята, то думаю варто замислитись а чи ті чоловіки Вас оточують і чи Ви та жінка яка варта уваги
09 Березня 2018, 00:20
Авторка статті, або розведенка, або людина яка немає коханої людина. От і біситься. Впринципі така і не матиме, бо надто зарозуміло пише, впевнюючись у свої правоті. Для мене особисто це свято Жінки, як рівної особистості до чоловіка. І ні про яку радянщину і тим більше Клару я не думаю. А путан сюди можуть приписати тільки... Ну то таке. Це не радянське свято! Історія свята 8 березня знає не одну українку, причетну до жіночого руху, який прагнув до свободи і рівних прав із чоловіками. Одна з найвідоміших - Леся Українка, яка пропагувала образ «нової жінки». Також першою українською феміністкою вважають письменницю Марко Вовчок, котра створила під чоловічим псевдонімом у своїх творах образи жінок, які сильні духом і прагнуть розпоряджатись власним життям і долею самостійно. Однією з активісток жіночого українського руху була і Наталія Кобринська, яка стала засновницею першого жіночого гуртка. Під її редакцією виходив літературно-публіцистичний збірник «Наша воля», де проголошувались ідейні засади українського жіночого руху. Тексти розповідали суспільству про ідеї світового фемінізму. До Першої світової війни український жіночий рух синхронно відбувався із загальноєвропейським першим етапом розвитку. Жінки групувались за ідейним принципам (консерватизм, лібералізм, соціал-демократизм) і розвивали систему міжнародної консолідації жіночих організацій.
09 Березня 2018, 01:11
Мудро та гарно! Дякую і підтримую кожне ваше слово!
09 Березня 2018, 01:15
Не ріжте з себе казна що. Можна подумати, що ви така, що вам квіти щодня дарують і на руках носять. А ще можна подумати, що ви жінка. Найбільше з жіночим святом борються чоловіки-невдахи. Бо самоствердитися можуть лише за рахунок приниження фізично слабших.
09 Березня 2018, 03:02
Це свято не задоволених жінок,які кромі тюльпана, або тверезого чоловіка на 8 березня більше нічого небачать...треба жити так щоб жінка почувала себе завжди як 8 березня...чоловіки кохайте своїх жінок так,щоб вони віт вас не чекали цього не зрозумілого СССР свята...СЛАВА УКРАЇНІ.........
09 Березня 2018, 11:15
Майданутiсть це дiагноз
09 Березня 2018, 13:13
Катерино, я розумію, що тексту багато, але я вибрала для прикладу тези які лунають із вуст різних людей, з різних куточків України та обох статей. А щодо моїх поглядів ви помиляєтесь. Ви напевне до кінця полінувались читати. В статті я не наголошувала на слові - феменізм та феменістки і тому ви подумали, що я проти рівноправ'я? В наш час дану дефініцію дискредитировали та нівілювали її цінність. Достатньо того, що в Україні існує така організація як &quot;Femen&quot;, я думаю вам також огидні їхні способи привертання уваги, і чудово розумієте, що це все проплачені акції. Також цим словом часто почали користуватись представниці LGBT і їм подібні хворі люди, щоб домагатись якихось своїх &quot;прав&quot;, гидота просто.... Я все життя відстоюю права рівності та поваги, і борюсь із дискримінацією. Перераховані вами сильні духом жінки ще зі школи були взірцями для мене. А ще до списку, вами перерахованого, можна додати Ольгу Кобилянську, Олену Телігу, Ліну Костенко та багато інших, за їх внесок в боротьбу за рівність. Посудіть самі, як я можу не поважати цих жінок, якби не вони, то б ми не переписували тут з вами. А були б звичайними зацькованими хатніми меншканками, замкненими в стінах заборон, звичайними безправними інкубаторами і т. п. (Я так розумію, ви історію вчили, тож самі все знаєте). Ви не вгадали я не &quot;розведьонка&quot;..... хах)))))) І в особистому житті все в мене в порядку. Я просто навчилась дивитись на ситуації вище, і зі сторони. Я була волонтером на початку війни, а потім і сама поїхала в АТО служити на рівні із чоловіками. Я доводжу свою позицію діями, а не сидячи за комп'ютером вдома. Аргументи я навела лише ті які особисто довелось чути і бачити від обох статей. Мене дуже дістала версія про портових повій, і що люди нею користуються взагалі. Ви вважаєте, що я використовую зарозумілі фрази? Може тому, що освіта дозволяє. Це моя перша публікація, і не судіть строго. Метою статті є те, що жінки не повинні погоджуватись на менше, не повинні жити заради квітів раз в рік, а повинні цінувати себе завжди і кожного дня. Бо так ми зводимо на нівець всі здобутки отримані жіночою статтю в боротьбі за свої права.
09 Березня 2018, 15:09
Автору листа потрібен мужик. Терміново!!
09 Березня 2018, 16:00
Автору респект. Не звертайте уваги на невдоволених коментаторів. Ці люди читають не думаючи, як напевно, і живуть. Все від вузьколобості. Шаблони - це їхнє все. Гарний допис з нормальним аналізом, шкода, що більшості не дано цього зрозуміти.
09 Березня 2018, 17:01
Ви писаки історії розумні через верх, може хватить рити колишнє, перетирати теперішнє ще й майбутнє пророчити!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Це свято весни, пробудження природи,кохання,чмстоти,любові всьго живого і прекрасного і це об&quot;єднує образ жінки: ніжної,доброї красивої як весна коханої,матері, сестри, бабус/і тільки не такої як співачка ЛОБОДА до прикладу- мертва краса а от наприклад Тіна Кароль жива краса/ Якщо ж є свято по календарі яке не тільки читайте чуть не кожен день то чого причепились до 8 Березня.Ті чоловіки скоро взагалі перелякаються від тих розмов що скоро самі будете з букетами їх. шукати
09 Березня 2018, 17:06
ви вже до всього добрались це свято це наші традиції сусідка похвалялась діти в африці лікарі вітали цілий день телефонували.а може є такі котрих лише раз в рік цінують скажете турнути такого чоловіка а якщо жіночка в селі без роботи з трьома дітьми.влада нас знищує медичними реформами і ще заберіть 8 березня.не у всіх чоловіки олігархи.ми з чоловіком вечір складали докупи комуналку за місяць.гроші на хліб.і на перезувне дитині.скоро відміните Пасху ви не відрізняєтесь від деспотів
09 Березня 2018, 17:10
мудак ти мабуть не вмієш заробити грошей тому так пишиш.чи ти каліка без ніг бо справжній мужик цінує такий день це свято дівчат.дружин .дочок а головне наших мам.ще в рад часи ми на кардоні кольор папером робили вісімки і дарували.а скільки віршів мамам дарували
09 Березня 2018, 17:13
Жінки!Нерегулярне статеве життя шкодить вашому здоров'ю.Доречі клімакс буває не лише між ногами,клімакс буває і в голові.
09 Березня 2018, 18:06
читаючи вашу писанину роблю здогадку на даний час ви лікуєтесь в ліпінах у Вахна цей лікар веде особливо тяжких психів.спитаєте звідки знаю бо я медик .Мабуть ще довго доведеться лікуватись знаю з літератури таку вашу писанину пишуть ті у кого по простому не стоїть.і їм байдуже 8 березня.імпотентам немає різниці чи є клімакс чи немає.а вас жінки з весною
09 Березня 2018, 23:53
В вашу палату (номер шість) &quot;медиків&quot; знову підключили інтернет?це не ти раніше був синьо-жовтим буряком чи василем т. ?
10 Березня 2018, 06:35
&quot;Можна бути противником або прибічником святкування 8 березня, але знайте одне - кожна жінка чекає прояву уваги до неї та вкотре хоче почути гарні слова у її честь! Відкиньте всі нав'язані стереотипи! У сучасному світі 8 березня вважається днем весни, жіночої краси, душевної мудрості та уваги.&quot;-ці слова написані на цьому ж сайті.
10 Березня 2018, 07:20
Можна бути противником або прибічником святкування 8 березня, але знайте одне - кожна жінка чекає прояву уваги до неї та вкотре хоче почути гарні слова у її честь! Відкиньте всі нав'язані стереотипи! У сучасному світі 8 березня вважається днем весни, жіночої краси, душевної мудрості та уваги.<br/>А Ви пишете:&quot;Я все життя відстоюю права рівності та поваги, і борюсь із дискримінацією.&quot;<br/>8 Березня визнали Міжнародним днем прав жінок.<br/>То чому ж Ви пишете,що проти 8 Березня?Правильно написали:якщо Вам не подобається,то глобус в руки і гайда в ті країни,де його не святкують.<br/>А Клара Цеткін добилася того,що нас ЖІНОК поставили на один рівень з чоловіками і ми вступили в рівні права з ними.Якби не ця жінка,Ви не були в тому АТО,не тримали б автомат в руках,а сиділи б вдома і мили підлогу та прали носки.А на сьогоднішній день Ми Жінки маємо право будувати свій бізнес,ходити на роботу,займати високі посади.Тільки завдяки тому,що колись хтось виступив проти приниження жінки як особистості,а не хатньої рабині..<br/>Я &quot;Жінка&quot;! Я &quot;Берегиня&quot;! І врешті-решт Я &quot;Богиня&quot;.Я хочу мати можливість заробляти на одному рівні зі своїм майбутнім чоловіком,щоб допомогти йому швидше побудувати будинок,розвивати бізнес,щоб на пенсії не рахувати копійки,які дає держава,а дозволити собі купити дітям і внукам те,що їм потрібно.<br/>Якщо відмінити 8 Березня,то рівень ВВП не підніметься!<br/>Давайте відмінимо День Армії,День Захисника України,а залишимо лише ті дні,до яких чоловіки таки мають відношення:День Прикордонника,День ВДВ і т.д. І кожна жінка привітає свого чоловіка,брата з &quot;Його Днем&quot;.А ЯЖінка і я маю до відношення до 8 Березня в будь-якому випадку,бо ще й народилася в цей день.Я маю право хоч один день в рік відсвяткувати так як мені захочеться!!Не всі гуляють так як Ви написали.І не &quot;ВСІ&quot; згідні з Вами.&quot;Скільки людей-стільки й думок&quot;.Не потрібно вирішувати за когось!Кожна людина своє власне право вибору!!!<br/>А Ви &quot;Автор&quot; є пропагандисткою слів головного &quot;Барана&quot;,який сидить в президентському кріслі.Ви хочете бути однією з його стада???!!<br/>Країна починається в середині нас,а не в кріслах можновладців!!!
10 Березня 2018, 07:42
насправді тeма запропонована авторкою нe варта виідeного яйця. святкувати чи нe святкувати-цe вибір кожного. при чому як чоловіків, так і жінок. по справжньому вражає зовсім іншe - авторка вeсь час намагається нам нав’язати свою європeйскість, толeрантність та тeрпимість і в той жe час пишe наступнe - 《цим словом почали часто користуватись прeдставниці лгбт і ім подібні хворі люди, гидота просто》оцe якраз показує вашe справжнє обличчя. вашу так би мовити показну культуру. ви з однієі сторони начe за жінок, а з іншоі ви дeмонструєтe свою нeтeрпимість до інших людeй лишe за тe, що вам нe подобається іх орієнтація. а чи знаєтe ви скільки видатних украінців налeжали до 《 тієі гидоти》і скільки вони зробили для украіни?вам точно до них далeко. слава украіні!!!
10 Березня 2018, 07:51
То що якщо ці слова написані на цьому ж сайті? Редакція має погоджуватися зі всім, що пишуть дописувачі? Чи не ставити на сайт іншої думки? Отоді можна було б посперичатися! Кожен має право на власну думку! Навчіться читати, аналізувати, висловлювати свою позицію щодо теми, а не принижувати автора за інакомислення!
10 Березня 2018, 17:23
Я не прихильниця &quot;головного &quot;Барана&quot;&quot;!!! І в жодному разі не є противником ідей яких відстоювали і за які боролись вище згадані жінки. В коментарі я наголошувала на тому, що якби не вони, то ми тут не висловлювали своїх думок.... хаххх це логічно....Мета статті - це заклик для замислювання над всіма спекуляціями, щодо цього питання.
10 Березня 2018, 18:15
Жінка в якої хороші відносини зі своїм мужчиною такої фігні, як Авторка, писати не буде.Тільки ненормальні люди будуть шукати причини, щоб відмовитись від свята весни і жіночої краси.Жінки завше прекрасні, а восьмого березня особливо найкращі.
10 Березня 2018, 22:16
Редактор теж людина і він свою думку висловив.Я також її висловила прочитавши все,що написала Автор.І читаючи її коменти розумію,що Вона сама собі суперечить.Автор проти того Дня,коли жінок визнали рівноправними,але хоче висловлювати все таки свою думку.
10 Березня 2018, 22:37
Краще б Ви боролись за припинення війни в країні,а не за 8 Березня взялись!!!!!Там люди гинуть,бо просто це комусь вигідно!!!!
11 Березня 2018, 11:18
Тут обговорюють тему восьмого березня.Якого ти х.. сюди влізло чудо?З питаннями війни до тих хто організовував мітинги, в них походу запитаєш чого самі не воюють в окопах.
11 Березня 2018, 12:41
Ви ж не в окопах,мужики, а на диванах! Всі глобальні проблеми починаються з локальних &quot;дрібниць&quot;. Слабо СИЛЬНІЙ половині направити свято в нормальне русло з врахуванням традицій народу? чи цим знов мають займатись жінки? Зробіть милість...
11 Березня 2018, 18:44
Чудо ти якщо читати не вмієш!!!В нас в країні війна,а дехто 8 Березням мається!!<br/>8 Березня-було,є і буде!!!З календаря його ніхто не виріже!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024