Машина з'їхала в кювет: оштрафували водія, який створив аварійну ситуацію біля Переспи

13 Квітня 2023, 16:19
Аварія 1316
Аварія

Суддя Рожищенського районного суду В'ячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який створив аварійну ситуацію на дорозі біля села Переспа Рожищенської громади.

Про це йдеться у постанові суду від 4 квітня, передає Район.Рожище.

Водій 27 березня о 7:30, керуючи автомобілем Ford Focus під час виконання маневру обгону, не переконався, що це буде безпечно і не створить небезпеку іншим учасникам дорожнього руху. Він виїхав на смугу зустрічного руху та створив аварійну ситуацію, внаслідок чого автомобіль Subaru Legacy з'їхав у кювет.

Під час розгляду справи чоловік свою вину у вчиненні зазначеного правопорушення визнав повністю. Він пояснив, що попереду його автомобіля їхав вантажний автомобіль, якого вирішив обігнати. Розпочавши маневр обгону водій побачив, що на невеликій відстані назустріч йому рухається автомобіль Subaru Legacy, тому він завершив обгін та прийняв вправо, а Subaru вимушений був з'їхати вліво та злетів в кювет.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 122 Адміністративного кодексу, і піддати його штрафу в розмірі 1445 гривень. Також він заплатить 536 гривень судового збору в дохід держави.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024