Волонтерки з села Сокіл готують їжу для 200 бійців, які перебувають на реабілітації

10 Квітня 2023, 16:20
Волонтерка Людмила Сасовська 1593
Волонтерка Людмила Сасовська

Щотижня жительки села Сокіл Рожищенської громади готують їжу для військовослужбовців, які перебувають на реабілітації, передають продукти на фронт, а також допомагають дітям-переселенцям, які втратили батьків.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільного» від 10 квітня.

Аби приготувати їжу для двохсот військовослужбовців, які перебувають на реабілітації у Луцьку, господині збираються раз чи двічі на тиждень.

Зі слів волонтерки Людмили Сасовської, їй допомагають 15 жінок. Для бійців у медзакладах готують різне: плов, запечені крила, салати, печену капусту, рибний суп, компоти, печиво та пироги.

«Для діток так само завозимо якісь фрукти. Ми їм допомагаємо смаколиками, допомагаємо тортами, і піцою, і подарунками. Дуже багато люди нам приносять моркву, буряк, капусту. Наші друзі передали нам 20 кілограмів свіжої риби, ми готовили», – каже волонтерка.

Із перших днів повномасштабної війни м'ясні консерви готують у духовках та автоклавах. Продукти та гроші надають небайдужі волиняни, розповідає місцева жителька Олена Мельничук. Для виготовлення тушкованок самостійно переробляють куряче м'ясо.

«Часом мусимо приходити й на слідуючий день: один день приготовити, а на другий день пофасувати по банках, і поварити, кожен розбирає додому, в нас є тут так, що мають свій автоклав, так само в духовках», – каже волонтерка.

Зараз збирають передачу для бійців на Донецький напрямок. За тиждень, каже волинянка, виготовили 437 банок тушкованок.

«Будемо передавати на схід, і там має бути 12 точок роздачі. Оце проста, а це з гречкою. Ми обов’язково кладемо, моркву, цибульку. Ми на даний момент передаємо тільки сухе печиво і тушонки», – сказала Людмила Сасовська.

За тиждень до Великодня волонтерки планують спекти та відправити на передову також традиційні паски. Для цього закупили 1 200 формочок для випікання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024