Рожище: розповіли, як у районі піклуються про людей з інвалідністю

27 Лютого 2018, 17:16
3122

На черговій апаратній нараді у голови райдержадміністрації, яка відбулася 27 лютого, розглянули важливі питання, які стосувалися захисту прав людей з інвалідністю та роботи з оздоровчої рухової активності в районі.

Так, законодавством України визначено засади соціальної захищеності осіб з інвалідністю та гарантії їх рівності з усіма іншими громадянами, умови для ведення повноцінного способу життя, – зазначив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ярослав Фандич. Про це повідомляють у відділі з питань організаційної роботи, внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На території району проживає 1136 осіб з особливими потребами. На обліку в управлінні перебуває 625 осіб з інвалідністю. Загальний обсяг виплат у 2017 році склав 13 436,4 тис. грн. Особи, які надають соціальні послуги особам з інвалідністю та здійснюють догляд за ними також отримують щомісячні виплати. Загальна сума виплат за минулий рік становила 358,5 тис. грн.

Згідно з новим Порядком забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю та інших окремих категорій населення,  особа може самостійно обирати виріб та підприємство для отримання технічних та інших засобів реабілітації. Станом на 01 січня 2018 року  отримано  22 крісла колісних, з них 3 з електроприводом.

Протягом 2017 року санаторно-курортним лікуванням охоплено  45 осіб з інвалідністю, 18 осіб отримали грошову компенсацію за невикористану путівку.

Особам з інвалідність в рамках районної Комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2020 роки надається одноразову матеріальна допомога на лікування.

У 2017 році за сприяння центру зайнятості працевлаштовано  10 осіб з інвалідністю, до участі у громадських роботах залучено 5 осіб зазначеної категорії, професійне навчання проходили 6 осіб з особливими потребами, яких після закінчення навчання усіх працевлаштовано.

На сьогодні 242 особи з обмеженими можливостями отримують послуги в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Рожищенського району.

З ініціативи Волинської організації союзу інвалідів України та активності голови Рожищенської районної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Віктора Марюка в районі відбулись перші обласні спортивні змагання серед людей з обмеженими можливостями. Загалом у змаганнях взяли участь майже 50 учасників з семи районів області.

Створення в закладах освіти району сприятливого освітнього середовища та надання якісних послуг дітям з особливими освітніми потребами — одне з основних завдань над яким працюють освітяни району, – підкреслив Ярослав Євгенович.  Так, у 2017-2018 навчальному році інклюзивною формою навчання охоплено 16 учнів у дев’яти навчальних закладах району.

Актуальним на сьогодні є питання створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до приміщень житлового та громадського призначення.

Заслухавши інформацію начальника управління соціального захисту населення голова райдержадміністрації зробила наголос на важливих та актуальних питаннях, які потребують особливої уваги у 2018 році: варто поновити роботу Комітету доступності, на засіданнях якого розглядати питання покращення доступності людей з інвалідністю до об’єктів житлового та громадського призначення; активізувати роботу з охоплення інклюзивною формою навчання дітей з особливими потребами.

Коментарі
27 Лютого 2018, 21:06
Чому видалили коментар-звернення до Оксани???<br/>Яка там образа???
27 Лютого 2018, 22:35
В ниходні наради і вся робота
01 Березня 2018, 00:04
Можливо, для одиниць щось робиться... А загалом занедбана ця ланка роботи
03 Березня 2018, 16:02
Чекаю на пропозиції і помірну допомогу
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024