Рожищенські переселенці зареєстрували свою ГО «Рука допомоги»

23 Лютого 2016, 09:40
2166

Учора відбулися перші збори рожищенської громадської організації «Рука допомоги». Тут надають поміч вимушеним переселенцям зі Сходу України, родинам мобілізованих, демобілізованих та загиблих бійців АТО.

— Ми намагаємося допомогти тим, хто опинився у скрутній ситуації. Переселенці завжди відчувають скруту, особливо це стосується купівлі харчів, таких як крупи, олія, цукор, одягу та ліків, — розповідає  Район.Рожище Світлана Чернобаєва, активістка та керівник ГО «Рука допомоги».

Поки що організація налічує лише 6 активних членів, але прогнозовано, що незабаром їх стане більше. Допомагають підтримувати тих, хто зараз у скруті волонтери, благодійні фонди та організації,та меценати. Держава підтримує лише матеріально, і то не всіх.

— Ті, хто переїхав, отримують матеріальну допомогу, так звані «переселенські» гроші. Але і тут є нюанс: на неї мають право лише сім’ї з дітьми. Якщо сім’я складається з дорослих осіб, допомогу їм не виплачують, — додає Світлана.

Жінка сподівається, що незабаром увесь цей жах країні закінчиться, і, можливо, після завершення війни ті, хто змушений був покинути свої рідні домівки, повернуться додому. А наразі голова громадської організації «Рука допомоги» закликає не бути байдужими всіх громадян району та області: підтримати поселенців, сім’ї мобілізованих, демобілізованих та загиблих бійців АТО продуктами та одягом.

Організація має групу на Фейсбук, тож бажаючі допомогти переселенцям та родинам мобілізованих і демобілізованих бійців АТО можуть сконтактуватися з активістами.

Директор служби у справах дітей, сім'ї та молоді РДА Олег Шварцкоп, член ГО, та очільниця Світлана Чернобаєва.
Директор служби у справах дітей, сім'ї та молоді РДА Олег Шварцкоп, член ГО, та очільниця Світлана Чернобаєва.

Почитати ще:

"Нас уже за циганів приймають", – рожищенська переселенка Світлана Чернобаєва

В Рожищі з’явиться нова ГО для допомоги переселенцям

Коментарі
23 Лютого 2016, 16:08
Цікаво, а скільки в нас переселенців?
23 Лютого 2016, 17:28
Я вам більше скажу, таку скруту відчувають не тількі переселенці. Немаю нічого проти допомоги держави таким людям, але занадто вже різниться відношення до них і до нас(
23 Лютого 2016, 17:32
Прикро...
24 Лютого 2016, 17:38
Всем добрый день! В Рожище зарегистрировано переселенцев около 100 человек , это вместе с детьми!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024