Рожище: міркували над питанням підвищення якості молока

27 Лютого 2018, 10:27

У районному центрі зайнятості відбувся семінар в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» з питання «Шляхи підвищення якості молока в господарствах населення».

У ньому взяли участь Володимир Нікітін ‒ начальник  відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації та Надія Міркевич ‒ головний спеціаліст відділу  агропромислового розвитку райдержадміністрації, ‒ повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Обговорювалося питання підвищення якості молока в господарствах населення. Йдеться перш за все про дотримання гігієни людини і самих тварин. Для доїння потрібно застосовувати чисті ємності, бажано доїльний апарат або доїльну установку, які необхідно мити і дезінфікувати після кожного доїння. Крім того, потрібно дотримуватися вимог щодо ветеринарного догляду.

Виробникам молока доцільно працювати над поліпшенням санітарно-гігієнічних умов праці.

Володимир Нікітін ознайомив  учасників семінару з напрямами та програмами підтримки аграрного сектору наголосив, що в державному бюджеті на 2018 рік передбачено 6,3 млрд. грн. на програми АПК, в т.ч. на розвиток фермерства 1 млрд. гривень, тваринництва - 4 млрд. гривень.

Рожищенський район за кількістю особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів, тримає першість в області, адже нараховується 731 родина, яка утримую 2831 корову.