У Рожищенській міськраді вирішили, як зекономити гроші у галузі освіти

23 Березня 2023, 11:25
Під час сесії 4542
Під час сесії

Про затвердження заходів щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів, дотримання суворої бюджетної дисципліни у галузі освіти у 2023 році доповідав начальник гуманітарного відділу Ігор Кузава.

Його слухали депутати під час позачергової сесії, повідомили 22 березня на сайті Рожищенської міськради.

Обранці громади жваво дискутували та детально обговорювали кожен із запропонованих заходів економії. В результаті підтримали напрацювання, що призведуть до економії коштів, з певними поправками.

За пропозицією депутата Ореста Кметюка, надбавку за престижність праці у розмірі 20% залишили вчителям НУШ, директорам та заступникам директорів закладів загальної середньої освіти, усім іншим вчителям ця доплата становитиме 5%.

Підтримали пропозицію цього ж депутата про те, що встановлення максимальної наповнюваності у класах у 34 учні не стосуватиметься класів, де є інклюзія.

Також з метою економії коштів обранці громади підтримали такий вимушений захід, як оголошення простою не з вини працівників в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану на час весняних канікул з оплатою двох третин посадового окладу відповідно до педагогічного навантаження.

Коментарі
23 Березня 2023, 11:58
Буде дуже велика економія коштів,коли звільнять з роботи начальника гуманітарного відділу ОТГ КУЗАВУ І.Б.який тільки протирає штани у кабінеті,отримує велику зарплату і гнобить освітян дуже багато років ,ще працюючи у Рожищенській РДА!
23 Березня 2023, 12:04
Кметюк Орест- тупоголовий сімейний лікар і шкідливий депутат,який все життя звик жити за чужий рахунок ,займатись сраколизанням будь якої влади і дуже любить тільки себе самого і власну вигоду.
24 Березня 2023, 00:16
Підтримую на 100% коментар Батьківщина!!! Кметюк Орест -лікар ніякий, а депутат- мало сказати, що шкідливий,коли це стосується людей і міста! Але, коли потрібно йому, жінці чи дочці, то він ДУЖЕ ХИТРИЙ і буде по головах людей йти,щоб було так, як для них вигідно і добре !!! Простий народ і навіть діти для ЗСУ допомагають хто чим може,а КМЕТЮКИ -МАГАЗИН ВІДКРИЛИ !!! ....,
24 Березня 2023, 00:25
Тепер почав відкривати свій рот на рахунок зарплати вчителям та об'єднання класів згадуючи про інклюзі! Яке лицемірство, егоїзм, жадність і нахабство в одному лиці!!! Відповідь дуже проста, бо ЖІНКА і ДОЧКА - ВЧИТЕЛІ початкових класів у школі N*2!!!.......
24 Березня 2023, 00:34
Він,по головах людей буде йти, щоб було так як для них вигідно і добре!!! Такого депутата, треба гнати, а не вислуховувати і робити,як йому, жінці і дочці вигідно та добре!!! Слава Україні!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024