Рожищенська парафія УГКЦ посилить допомогу нужденним

26 Лютого 2018, 09:45
3619

Парафія Святого Івана Богослова УГКЦ у місті Рожищі задіяна цьогоріч у всеукраїнській програмі «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні».

Тому 24 лютого, опісля заходу у Луцьку, команда екзархату з активізації соціального служіння вирушила у Рожище, аби вперше зустрітися з ініціативною групою цієї парафії та адміністратором о. Сергієм Василівим, ‒ повідомляє сайт Луцького екзархату УГКЦ.

Після спільної молитви директор ВОБФ «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь ознайомив присутніх з основними цілями програми, а саме: визначенням рівня компетенції соціального служіння та покращенням якості надання соціальних послуг у місцевих парафіях. Також священик розповів про богословські основи соціального служіння, тобто як представлені любов і милосердя до ближнього у Святому Письмі та суть, власне, самого парафіяльного соціального служіння.

Як зазначив о. Володимир, перераховані завдання не потребують великих матеріальних ресурсів. Передумовою для їх виконання є добра воля і готовність пожертвувати свій час та сили для того, щоб виявити милосердя потребуючим.

Під час зустрічі відбулася презентація посібника «Любов’ю служіть один одному» як практичного інструмента для відповідальних за соціальне служіння у єпархіях, парафіяльних священиків та інших людей, які сприяють розвиткові соціального служіння у парафіях, та перегляд відео «Доповідь Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ» і «Соціальне служіння УГКЦ».

Сергій Василів розповів про парафіяльну харитативну діяльність. У парохії створена спільнота «Добрий самарянин», служіння якої спрямоване на підтримку нужденних у вигляді придбання ліків, допомозі у догляді за важкохворими, душпастирськими відвідинами хворих, заготівлі дров.

За підтримки ВОБФ «Карітас-Волинь» парафія Святого Івана Богослова допомагає дитячому відділенню Рожищенської районної лікарні (медичні меблі, дитячі ліжечка, постіль) та місцевому навчально-реабілітаційному центру для дітей з особливими потребами (інвалідні візочки).

Священик та ініціативні парафіяни заснували скриньку «Промінь надії» з метою збору пожертв для підтримки потребуючих (придбання продуктів харчування, підгузків, одягу, фінансова допомога), проводиться благодійна акція до Дня святого Миколая. Кожного року, в другу неділю Великого посту (День пам’яті ненароджених дітей) о. Сергій та волонтери парафії проводять конференцію «За життя» в районній лікарні та роздають буклети «Pro Life» в аптеках міста.

Традиційно, на завершення було обговорено наміри щодо наступної зустрічі та передано для парафії посібник «Любов’ю служіть один одному» та інформаційні буклети.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024