У Рожищі відкрили оновлений офіс організації Товариства Червоного Хреста України

12 Березня 2023, 12:38
Під час заходу 1612
Під час заходу

У Рожищі відбулося відкриття оновленого офісу Рожищенської районної організації Товариства Червоного Хреста України, яка відновила свою роботу у червні минулого року.

Про це 10 березня повідомили на сайті Рожищенської громади.

Одним із пріоритетів діяльності організації є надання допомоги й підтримки вразливим групам населення, серед яких багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю, самотні люди похилого віку, а також допомога у забезпеченні базових потреб, що наразі виникають у людей, які рятуються від війни та розпочинають жити на новому місці.

На сьогодні у команді цієї громадської організації працює семеро спеціалістів на чолі з Миколою Варшавою.

За вісім місяців діяльності червонохрестівцям вдалося зробити чимало добрих справ, налагодити співпрацю з соціальними партнерами для спільної роботи, залучити так званих спонтанних волонтерів. Серед головних соціальних партнерів, з якими співпрацюють щодо допомоги та підтримки вразливих верств населення – відділ ЦНАП та Центр соціальних служб Рожищенської міської ради.

На зустрічі очільник Рожищенської РО ТЧХУ Микола Варшава вручив подяку за співпрацю Рожищенському міському голові Вячеславу Поліщуку, бо саме місцева влада відгукнулася та надала приміщення, в якому нині розміщується офіс, підтримала ініціативу розвитку червонохрестівського волонтерського руху на теренах громади.

Натомість директор Центру соціальних служб Рожищенської міської ради Олег Шварцкоп, як один з головних соціальних партнерів, у яких за цей недовготривалий час вже склалася плідна співпраця з Рожищенською РО Товариства Червоного Хреста України, подякував Миколі Варшаві за ініціативність, дієвість та згуртованість команди щодо підтримки ВПО, які проживають у Рожищенській громаді, інших соціально незахищених верств населення.

Програма розвитку організацій та волонтерства «BraVo», в рамках якої активно працюють рожищенські червонохрестівці, дала можливість за цей час реалізувати чимало хороших ініціатив.

Участь у мінігранті І рівня «Подаруй дитині надію» дозволила придбати Рожищенському навчально-реабілітаційному центрі реабілітаційне обладнання для ефективної корекції та кращого розвитку особливих діток на суму 39 200 гривень.

Проаналізувавши потреби вразливих груп населення, Рожищенська РО ТЧХУ за підтримки проєкту #Bravo відкрила швейну майстерню. Тут люди можуть скористатися послугами професійної швеї, поремонтувати одяг.

У Рожищенській районній організації Товариства Червоного Хреста України працює також «Банк одягу», де вибрати й безплатно отримати різні речі можуть внутрішньо переміщені особи та місцеві мешканці, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Щодо підтримки людей похилого віку, осіб з інвалідністю та членів їх сімей, які потребують стороннього догляду в умовах поточного конфлікту на території України, в Рожищенській РО ТЧХУ працює два соціальних працівники, які обслуговують шістьох підопічних (в тому числі ВПО).

Діє при організації й прокат засобів реабілітації. При потребі людина тимчасово може взяти на користування тут милиці, ходунці, допоміжні палиці, ролятори, інше реабілітаційне обладнання.

Понад 2 000 осіб зверталися за цей час та отримали допомогу від Рожищенської РО ТЧХУ. Загалом надано натуральної гуманітарної допомоги на суму близько мільйона гривень.

Представники Товариства ЧХУ надають й психосоціальну підтримку.

Присутній на зустрічі учасник українсько-російської війни, котрий жив у Харкові, а нині лікується після поранення у Луцьку, Олександр Дарнопих зазначив, що психологічна підтримка для людей, які бачили війну, це необхідна складова відновлення їх фізичного здоров’я і така ж важлива, як дах над головою чи потреба у харчуванні.

Місцева команда Рожищенської РО Товариства Червоного Хреста України працює за принципом: разом ми зробимо цей світ добрішим та кращим.

Відновлений офіс, куди можна звернутися за допомогою, знаходиться за адресою: місто Рожище, вулиця Незалежності, 43.

Коментарі
12 Березня 2023, 10:57
Ледар-мер Поліщук і наближенмй до нього директор Центру Соц.служб Шварцкоп,який все життя протирає штани у кабінеті, отримує велику зарплату і гранти- 2 КЛОУНИ,які займаються самохизуванням ,самолюбованням виставлянням своїх фото на всіх сайтах ! Поліщук+ Шварцкоп - позорище громади!
13 Березня 2023, 06:47
Бубстер скоро в двері не буде проходити.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024